Andra matchen efter sommaruppehållet och andra raka hemmamatchen väntade i U16-serien. 

Redan under förra helgen var det återstart i U16-serien, den enda av elitserierna som fortsatte sin säsong där den slutade före sommaruppehållet. Elfsborg tog en riktigt stabil seger mot topplaget Angered MBIK och även denna helg var det match mot ett Göteborgslag, GAIS. Det grön-svarta laget hade endast tagit tio poäng på de inledande tolv matcherna och jagade fortfarande sin första seger på bortaplan. Elfsborg hade fem av sex möjliga segrar på hemmaplan och ville givetvis fortsätta med den sviten.

Trots att Elfsborg tog ett rejält grepp om matchen, malde på i anfall efter anfall och skapade målchanser, gick det inte att få hål på GAIS målvakt. Fina räddningar varvades med mindre bra avslut, men det skulle dröja fram till stopptid i första halvlek innan Elfsborg tog ledningen – målskytt var då Kevin Strand som nickade in ett inlägg.

I andra halvleken fortsatte Elfsborg spela bra, men GAIS tog vara på en av de chanser som de fick. En boll styrdes via spelare i stolpen och GAIS kunde raka in returen i 77 minuten. Men det skulle bara dröja något anfall innan Elfsborg återtog ledningen.
– De börjar med ett anfall, vi bryter och så orkar de inte springer hem med oss samtidigt som våra pigga inhoppare gjorde det bra. Isaac Antonsson blev fri från straffområdet och avslutade ett mycket fint anfall, säger tränare Kari Mäkelä.

Två raka segrar efter uppehållet, nu väntar lokalderby i nästa match mot Norrby IF när det kommer till seriematcher.Den spelas den 15 augusti på Ramnavallen.

IF Elfsborg – GAIS 2–1 (1–0)

Mål: 1–0 Kevin Strand 46′, 1–1 Jakob Hjelm 77′, 2–1 Isaac Antonsson 78′

Startelva: 1. Jacob Löngårdh  (mv), 2. Carl Nilströmer, 3. Måns Karlsson , 4. Arvid Skantz, 5. Teodor Svensson, 6. Awil Hassan, 7. Isaac Antonsson, 8. Mohamed Adam, 9. Said Ali, 10. Kevin Strand, 11. Besfort Zeneli (K)
Ersättare: 12. Zakkar Alissa, 13. Stefan Ceganjac, 14. Oscar Gustafsson, 30. Alex Oscar Edward Rahm