Storsegern med fem mål på bortaplan mot IK Zenith följdes upp med en lika stor seger på hemmaplan. 

IK Zenith gästade Borås på lördagen i en match där Elfsborg hade en rejäl chans att gå ikapp Göteborgslaget. Elfsborg, på en fjärdeplats och 24 poäng, jagade just IK Zeniths tredjeplats som hade fyra poäng fler men även en match mer spelad. Därför var det en viktig match att fylla igen gapet uppåt. Vårens tidigare bortamöte slutade med en rejäl vinst med hela 5–0, men sedan dess har båda lagen följts åt i tabellen. Såväl Elfsborg och Zenith kom med vinster i bagaget vilket bäddade för en tuff drabbning.

Matchen blåstes igång och det hann knappt gå mer än någon minut innan Edon God satte 1–0 bakom Samman Saaletovic i IK Zeniths mål. När sedan Kevin Strand gjorde 2–0 redan i nionde minuten hade Elfsborg tagit ett järngrepp om matchen. Zenith kom in i matchen mer efter chockstarten, men ledningen höll sig in i pausvilan. Framåt slutet av matchen började sedan målen ramla in när Zenith inte orkade stå emot längre. Kevin Strand satte 3–0 och därefter gjorde Besfort Zeneli två avslutande mål.

Därmed tog Elfsborg återigen en seger med 5–0 mot IK Zenith och därmed tredje raka segern. Nästa match för Elfsborg är i lokalderbyt mot Norrby IF på Ramnavallen. Den matchen spelas den 23 augusti klockan 19.00.

IF Elfsborg – IK Zenith 5–0 (2–0)

Mål: 1–0 Edon Goq 2′, 2–0 Kevin Strand 9′, 3–0 Kevin Strand 69′, 4–0 Besfort Zeneli 74′, 5–0 Besfort Zeneli 80′

Startelva: 1. Max Helge (mv), 3. Stefan Ceganjac, 4. Johannes Abdulahad, 5. Arvid Skantz, 6. Mohamed Adam, 7. Isaac Antonsson, 8. Awil Hassan, 9. Kevin Strand, 10. Edon Goq, 11. Besfort Zeneli (K), 12. Teodor Svensson
Ersättare: 30. Jacob Löngårdh (mv), 2. Carl Nilströmer, 16. Måns Karlsson, 17. Adrian Hugg