180826 DjurgŒrdens Niklas Gunnarsson och Elfsborgs Rami Kaib i en kamp om bollen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan DjurgŒrden och Elfsborg den 26 augusti 2018 i Stockholm. Foto: Jonathan NŠckstrand / BILDBYRN / Cop 94

Delad pott mot Djurgården på Tele2 Arena

Publicerad: 2018-08-26 19:47, Uppdaterad 2018-08-26 19:52

Elfsborg och Djurgården delade på poängen (2-2) efter en svängig andra halvlek på Tele2 Arena.

Elfsborg började piggt och satte hög press på Djurgårdsförsvaret redan från början och redan efter 2 minuter hade Per Frick dragit på sig ett gult kort. Det var hårt, tight och tufft. Mycket av Elfsborgsspelet fördes på vänsterkanten med Rami Kaib, Simon Lundevall och Edu Obasi i fina kombinationer. Just Simon Lundevall var på riktigt spelhumör när han gång på gång var ett orosmoment för hemmalaget. Närmast var det när han överstegade bort en försvarare, drog sig ut med den förlängda mållinjen och spelade in till just Obasi men Jakob Une-Larssons ben var i vägen och han kunde rädda på mållinjen. Djurgården hade ett par farliga hörnor och var nära ett par gånger men Elfsborgsförsvaret stod emot det mesta. Elfsborgs nya högerback Frederik Holst hade bra koll på anfallande Djurgården under de få gånger spelet var på hans sida. Tuffare var det för Rami Kaib då hans vänsterkant användes mycket flitigt som anfallskorridor för hemmalaget, men även dessa avstyrdes bra.

Elfsborg och inte minst Simon Lundevall skulle få dagens bästa chans när han på klassiskt Lundevalls-manér tog sig in i banan, avancerade och fick på ett riktigt vasst avslut som Andreas Isaksson fick sträcka ut ordentligt på. Den bollen var värd ett bättre öde men trots farliga chanser för båda lagen var det mållöst efter första halvlek.

Elfsborgs mållösa svit kröp upp på otrevliga 600 minuter men strax efter det bröt Alex Dyer måltorkan när han skickade in ledningsmålet efter passning från högerkanten av Per Frick. Hela Elfsborg sken upp som solen och tyngden över axlarna lättade med ett par hundra kilo. Det var inte slut där, Elfsborg fick fart och rullade ut Djurgården och ett par minuter senare kunde Simon Lundevall skicka in 2-0. Elfsborg kändes som att de flög fram, allt gick vägen. Att fotbollen är grym vet dem flesta och när domare Stefan Johannesson pekade på straffpunkten och Djurgården reducerade till 2-1 så blev det lite oroligt i Elfsborg. Med publiken i ryggen jagade hemmalaget kvittering och med tio minuter kvar kunde också Djurgården kvittera till 2-2.

Likt förra mötet så slutar även denna matchen 2-2. Tungt att tappa en tvåmålsledning men skönt att spräcka måltorkan, två gånger om dessutom.

Efter matchen träffade manager Jimmy Thelin CMore:
– Skönt att göra mål, även om vi skapar chanser varje match så var det gott att bollen gick in. Både för laget och spelarna att det bär frukt. Tungt att inte få alla poäng men känns över hela matchen ganska rättvist med oavgjort.

Djurgårdens IF – IF Elfsborg 2-2 (0-0)
Mål: Alex Dyer (60′), Simon Lundevall (61′), Fredrik Ulvestad (70′), Dzenis Kozica (81′)
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr-Ellegaard – Frederik Holst, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Stefan Ishizaki (77′), Samuel Holmén (56′), Robert Gojani, Simon Lundevall (87′) – Per Frick, Chinedu Obasi
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns, Daniel Gustavsson (87′), Simon Olsson, Emir Bajrami (77′), Viktor Prodell, Alex Dyer (56′)
Varning, Elfsborg: Per Frick, Stefan Ishizaki
Utvisning, Elfsborg:
Antal sålda biljetter: 7608

Huvudpartners Officiella sportleverantörer