180822 Elfsborgs Arian Kabashi jublar efter 0-3 under fotbollsmatchen i Svenska cupen mellan Motala AIF och Elfsborg den 22 augusti 2018 i Motala. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Första segern i slutspelet av U21 Allsvenskan

Publicerad: 2018-08-28 20:38, Uppdaterad 2018-08-29 11:28

Första segern i slutspelet av U21 Allsvenskan kom på tisdagen när Öster besegrades. 

Efter två omgångar hade Elfsborg en förlust och en oavgjord match på kontot. När Östers IF gästade Borås Arena på tisdagskvällen var det dags att spräcka den sista resultatnollan – den som gav en etta i vinstkolumnen. Elfsborg tog tag i spelet riktigt bra, började pressa högt och vinna bollar som gav ett övertag. Efter 14 minuter kom också utdelningen genom det danska nyförvärvet David Boysen.
– Vi tryckte ner deras backlinje, spelade man-man och hade ett bra försvarsspel. Första kvarten är riktigt bra när vi vinner bollar högt. Det är också så vi tar ledningen när Arian Kabashi får en djupledsboll, sätter in en passning till David Boysen som sätter 1–0, säger tränare Janne Mian.

Öster kom in i matchen lite mer när Elfsborg drog ner sin press en aning. Genom en skicklig mittfältare kunde de också styra om spelet, men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna utan hamnade mest ute på kanterna. Ledningen bestod in i paus och Elfsborg fick en nystart i andra halvlek. Hemmalaget kunde öka pressen igen, presspelet började stämma än bättre och Elfsborg skapade ett gäng kontringar och halvfarliga lägen.
– När det är tjugo minuter kvar blir Rasmus Rosenqvist neddragen och vi får straff som Arian Kabashi sätter till 2–0. Resten av matchen spelar vi av på ett bra sätt men Öster var en positiv överraskning, avslutar Mian.

Nästa match är på bortaplan mot Kalmar FF den 16 september.

IF Elfsborg – Östers IF 2–0 (1–0)

Mål: 1–0 David Boysen 14′, 2–0 Arian Kabashi 72′ (straff)

Truppen: David Olsson (mv), Tim Rönning (mv),  Jesper Manns, Mattias Özgün, Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson, Jesper Karlsson, David Boysen, Arian Kabashi, Gustav Henriksson,  Marcus Ejerblad, Joakim Engström, Eduart Iljazi, Tim Stålheden, Anton Thorsson, Adrian Zeka

Huvudpartners Officiella sportleverantörer