180512 Elfsborgs Besfort Zeneli och Sjömarkens Oskar Sund under fotbollsmatchen för U16 mellan Elfsborg och Sjömarken den 12 maj 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

U16: Klasskillnad i lokalderbyt

Publicerad: 2018-08-30 09:01

Det var klasskillnad när Elfsborg spelade lokalderby mot Sjömarkens IF på torsdagskvällen.

Redan slutspelsklara U16-laget åkte till Idrottsgården i Sjömarken för ett nytt lokalderby. Senaste lokalderbyt mot Norrby IF slutade med vinst, så även lokalderbyt mot Sjömarken i våras som blev en storseger för Elfsborg 4-1 och Norrby i våras med 6-2. Elfsborg ville visa än en gång att man var bäst i stan och på torsdagskvällen var det aldrig något tvivel.

Elfsborg tog tag i matchen tidigt och tog ledningen efter kvarten spelad när Teodor Svensson gjorde 1-0. Därefter dröjde det tio minuter innan en målkavalkad uppbarade sig. Kevin Strand gjorde två mål och Arbnor Shabani ett när Elfsborg tog sig upp i en fyramålsledning under en kort tid. En trygg och stabil ledning som stod sig in i paus.

I andra halvlek var det sedan hemmalaget Sjömarken som ganska omgående reducerade till 1-4, men någon större spänning blev det aldrig. Bara fem minuter senare gjorde Arbnor Shabani sitt andra mål för kvällen, kort därpå Endrit Kuttlovci som satte 6-1 innan lagkapten Besfort Zeneli satte spiken till slutresultatet 7-1 i gulsvart favör.

Genom segern har nu Elfsborg tagit sex raka segrar och klättrat till en andraplats i serien. Nu återstår endast en match innan slutspelet drar igång, vilket är en härlig match mot IFK Göteborg på Borås Arena 2 den 1 september klockan 13.00

Sjömarkens IF – IF Elfsborg 1-7 (0-4)

Mål: 0-1 Teodor Svensson 14′, 0-2 Kevin Strand 24′, 0-3 Arbnor Shabani 25′, 0-4 Kevin Strand 29′, 1-4 Julius Dimitrievski 48′, 1-5 Arbnor Shabani 53′, 1-6 Endrit Kuttlovci 55′, 1-7 Besfort Zeneli 66′

Startelva: 1. Max Helge (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Arvid Skantz, 4. Johannes Abdulahad,  5. Teodor Svensson, 6. Awil Hassan, 7. Besfort Zeneli (K), 8. Filip Gustafsson, 9. Arbnor Shabani, 10. Kevin Strand, 11. Endrit Kutllovci
Ersättare: 30. Alex Oscar Edward Rahm (mv) 12. Isaac Antonsson, 13. Edon Goq, 14. Måns Karlsson, 15. Mohamed Adam

 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer