När sommaren gick över till höst tog Elfsborg emot Kalmar FF på Borås Arena. Matchen bjöd på två mål i första halvlek och slutade oavgjort.

Elfsborg började matchen piggt, rappt och skapade farligheter från minut ett. Per Frick var rivig och företagsam när han plockade ner mycket bollar med sin tyngd. Efter en kvart hade Elfsborg skapat fyra hörnor, varav en blev riktigt farlig när just Per Frick satte pannan på bollen men hans nick gick en liten bit över. Kalmar försökte i matchens första kvart att vägga sig igenom Elfsborgs försvar men kom inte till några stora chanser. Elfsborg trummade på under halvlekens första hälft och det var ytterst nära att Per Frick kunde stöta in 1-0 men istället var det Kalmar FF som fick jubla först när Mikael Dyrestam nickade in en stökig hörna. Elfsborg skulle komma igen och fick ordentligt med fart och energi och Per Frick var ytterligare en gång nära att göra mål när han fick fri gata efter ett bolltapp i Kalmarförsvaret men på något sätt fick målvakten touch på bollen och den blev till en resultatlös hörna. En ny chans ett par minuter senare skulle komma när Stefan Ishizaki spelade fram Simon Lundevall som rusade sig fri och inte gjorde några misstag med sin chipp över målvakten och 1-1 var ett faktum. Det var likaläge efter första halvlek på Borås Arena.

Andra halvlek fick inte den intensiteten som den första slutade med utan det var en ganska så avvaktande början. Det kändes som att båda lagen hade skruvat på sina instruktioner och det var egentligen bara en gång i början på halvleken det blev farligt när Rasmus Elm fick på ett fint skott som tog i ribbans överkant. Elfsborg gick för tre poäng och alla byten på kort tid när Jesper Karlsson, Alex Dyer och Viktor Prodell kom in. Guliganerna hjälpte till och manade på laget tillsammans med resten av Borås Arena som trots den blygsamma publiksiffran verkligen lyfte laget framåt. Elfsborg jobbade och slet men fick inte till någon chans att avgöra utan matchen slutade 1-1.

På den efterföljande presskonferensen sa Jimmy Thelin såhär:
– Kalmar har gjort det väldigt bra att komma ut ur press och det har vi jobbat på i veckan under träningarna. Vi borde haft bättre utdelning på de chanserna vi hade i första halvlek. Vi är lite besvikna på hur vi hanterar deras presspel i andra halvlek men vi korrigerar vårt spel lite och får bättre balans. Jag är stolt över spelarna och det är väldigt kul att publiken är med oss så mycket. Det lyfter oss och spelarna, det är vi glada för.

IF Elfsborg – Kalmar FF 1-1 (1-1)
Mål: Mikael Dyrestam (24′), Simon Lundevall (32′)
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Frederik Holst, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Simon Lundevall, Simon Olsson (75′), Samuel Holmén, Stefan Ishizaki (70′) – Per Frick (80′), Chinedu Obasi
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns, Daniel Gustavsson, Jesper Karlsson (70′), David Boysen, Viktor Prodell (80′), Alex Dyer (75′)
Varning, Elfsborg: Ibrahim Dresevic, Rami Kaib, Simon Lundevall
Utvisning, Elfsborg:
Antal sålda biljetter: 4755