Nu är det klart vilket motstånd får i den första omgången av UEFA Youth League. 

För tre år sedan spelade Elfsborg UEFA Youth League senast där resan slutade mot Real Madrid i playoff, en hårsmån från en direktplats till slutspelet. En härlig upplevelse och nu väntar en ny resa. Eftersom IF Elfsborgs U17-lag vann SM-guld under fjolåret tog därmed Boråslaget den svenska platsen. Speldatum är den 3:e oktober och retur den 24 oktober och det spelas som ett hemmamöte och ett bortamöte.

På tisdagen lottades Elfsborg in i första omgången som lottades geografiskt. Kommande omgångar kommer lottas som fri lottning. Efter att den geografiska indelningen var klar återstod Chelsea (ENG), Anderlecht (BEL), FC Admira (AUT), Midtjylland (DEN), Molde (NOR), KR (ISL) och Bohemians (IRL) som tänkbara motståndare. Lotten föll då på KR Reykjavik från Island.

Sportchef ungdom, Tony Lundqvist, ger sin syn på lottningen:

– Vi vet inte så mycket om laget i sig men det är alltid stabila lag från Island. Jag ser det som en vettig lottning rent sportsligt, kommenterar Lundqvist från lottningen i franska Lyon.

Elfsborg kommer börja på bortaplan den 3:e oktober klockan 15:00, för att sedan spela returmatchen den 24 oktober på Borås Arena klockan 18.00. Vid ett eventuellt avancemang kommer Elfsborg ställas mot norska Molde eller engelska Chelsea. De matcherna kommer spelas på hemmaplan den 7:e november och 28 november på bortaplan.

 

Fakta UEFA Youth League:
64 lag deltar i turneringen. 32 lag i Champions League Path dit U19-lagen kvalificerar sig tack vare att klubben A-lag kvalificerar sig till Champions League, och 32 lag i Domestic Champions Path, dit man i Sverige kvalificerar sig genom att vinna den inhemska U17-serien föregående säsong.

I Champions League Path spelar lagen parallellt med den ordinarie Champions League medan lagen i Domestic Champions Path spelar som en cup där lagen möts i dubbelmöten.

De båda olika delarna av UEFA Youth League slås ihop från och med åttondelsfinalerna och spelas sedan som ett vanligt slutspel.

FC Barcelona är regerande mästare efter seger i finalen mot Chelsea.