Sjätte omgången i slutspelet av U19 Allsvenskan – då åkte Elfsborg till Trelleborg och Vångavallen. 

Det var dags för den sjätte av tretton omgångar i slutspelet av U19 Allsvenskan. Elfsborg kom senast från en oavgjord match mot IFK Göteborg, men resultatmässigt har det funnits mer att önska från gulsvarts sida. En segern, en oavgjord och tre förluster, nu stod Trelleborg för motståndet. Ett lag som också hade skrapat ihop sex poäng på de inledande fem matcherna.

Matchen fick dock en mycket jobbig uppförsbacke redan i första minuten. Trelleborg fick en hörna, hade en inövad variant och bollen satt bakom Tim Rönning redan innan första minuten var spelad.
– Vi hade lite svårt att komma igång, men vi skapar lite lägen och känner väl framåt slutet av första halvlek att vi är på gång. De hade målet och ett stolpskott, vi hade ett skott i ribban och en chanser efter men vi äger spelet, säger tränare Janne Mian.

I andra halvlek fortsatte Elfsborgs spelmässiga övertag och på en Elfsborgshörna kom också kvitteringen när Filip Schyberg satte 1–1 på sin egen retur. Men det skulle bli ett tråkigt slut på denna eftermiddag.
– Vi skapar lite lägen, har ett friläge och en farlig nick bland annat. Med tio minuter kvar kommer sedan ett inspel, vi ska nicka undan men sätter den rätt i eget mål. Vi gör en ordentlig forcering och går för kvitteringen, vi lyckas skapa en chans och de skapar väl två-tre lägen under samma period, men vi försöker verkligen. Oavgjort hade känts okej men här känns det tungt, avslutar Mian.

Nästa match är på Borås Arena den 15 september när Örebro SK kommer på besök.

 

Trelleborgs FF – IF Elfsborg 2–1 (1–0)

Mål: 1–0 Jacob Christiansen 1′, 1–1 Filip Schyberg 52′, 2–1 Självmål 80′

Truppen: 31. Tim Rönning (mv), 2. Samuel Rundqvist, 3. Filip Schyberg (K), 5. Tim Stålheden, 8. Joakim Engström, 10. Marcus Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Makwan Sawsani, 14. Adrian Zeka, 15. Johannes Vedin, 16. Arlind Kutllovci, 17. Aleksandar Ceganjac, 18. Joel Wiktorsson, 19. Anton Thorsson