Det verkar som om ingenting kan stoppa Elfsborgs U17-lag när de återigen tog en seger i slutspelet. 

Att Elfsborgs formtopp infunnit sig lägligt till SM-slutspelet av U17 Allsvenskan råder det inget tvivel om. Fem raka segrar av fem möjliga, då skulle Trelleborgs FF få en tuff uppgift när de kom till Borås. En vinst, en oavgjort och tre förluster – vilket blev fyra förluster för Skånelaget.

Dock var det bortalaget som tog ledningen efter 17 minuter spelade, men kvitteringen lät inte dröja mer än tio minuter efter underläget innan Gustav Broman satte 1–1. Innan halvtidspaus hade också Jonathan Levinsson gjort 2–1 vilket gav en härlig känsla efter vändning i första halvlek. Dock skulle Trelleborg göra ett rejält försök i andra halvlek och lyckades även kvittera med tjugo minuter kvar. Elfsborgs självförtroende gjorde dock att en poäng inte var nog, istället skulle en rejäl push komma och Elfsborg kunde avgöra. Jack Cooper Love satte 3–2 med tolv minuter kvar och slutresultatet gjorde sedan Musa M’Benga i 87′ minuten.

Elfsborg är därmed fortsatt hundraprocentiga efter sex matcher och toppar tabellen. Nästa match är mot Bele Barkaby i Järfälla nästkommande söndag.

IF Elfsborg – Trelleborgs FF 4–2 (2–1)

Mål: 0–1 17′, 1–1 Gustav Broman 27′, 2–1 Jonathan Levinsson 37′, 2–2 70′, 3–2 Jack Cooper Love 78′, 4–2 Musa M’Benga 87′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv),  2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson,  6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 14. Viktor Widell, 15. Endrit Kutllovci, 16. Musa M’Benga, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 30. Max Helge (mv), 11. Johannes Abdulahad, 12. Arbnor Shabani, 13. Filip Gustafsson, 17. Mattias Mannerstål