180606 Elfsborgs Jack Cooper Love klappas om av lagkamraterna efter att gjort 4-1 under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan mellan Elfsborg och Trelleborg den 6 juni 2018 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Slutspelsserierna rullade vidare

Publicerad: 2018-09-16 23:08

Två matcher spelades för IF Elfsborgs elitlag på söndagen i slutspelsserierna för U16- och U17-laget. 

U16

Halmstad på bortaplan brukar vara en tuff match – så även på söndagen. 

Slutspelsserien i U16 rullade vidare till omgång två av sex där vinnaren går till finalspelet senare i höst. Elfsborg inledde med en stabil femmålsvinst mot IK Zenith förra omgången, nu var det dags för Halmstads BK på bortaplan. En historiskt tuff bortamatch, så skulle det bli även denna gång.

Halmstad hade förlorat med uddamålet i första omgången på bortaplan mot BK Häcken, och laget var revanschsuget. Det märktes direkt när hemmalaget tog ledningen efter bara fem minuters spel. Det var tämligen jämn matchbild, men HBK fick ett psykologiskt viktigt mål när de i sista minuten av första halvlek gjorde 2–0.

Elfsborg fick ladda om och visst blev det spänning och nerv i matchen när Edon Goq reducerade med tjugo minuter kvar. Elfsborg lyfte upp allt vad de kunde för att nå kvittering, men då kom istället målet som blev det sista i matchen när hemmalaget satte 3–1. Gulsvart får därmed ladda om när Laholm gästar Borås den 22 september.

U17

Elfsborgs U17-lag visar toppform och toppar slutspelsserien i U17 Allsvenskan.

På söndagen åkte IF Elfsborgs U17-lag till Strömvallen i Järfälla för bortamatch mot Bele Barkaby FF. Hemmalaget hade en vinst och fem förluster, för Elfsborgs del var det omvända förhållanden då laget tagit sex vinster av sex möjliga. Givetvis ville bortalaget hålla i den fina sviten, och det gjorde laget på ett övertygande sätt i en tuff bortamatch trots tabelläget för hemmalaget.

Första halvlek var en jämn tillställning och slutade mållös, men när Elfsborg sedan växlade upp i andra halvlek hade Bele Barkaby svårt att hålla emot. Jack Cooper Love inledde målskyttet på straff i 51′ minuten. Tio minuter senare gjorde Gustav Broman 2–0 innan Cooper Love tog över igen med två avslutande mål. Därmed nytt hattrick av Jack Cooper Love som nu gjort hela 13 mål på sju matcher.

Elfsborg tog i och med segern sin elfte raka seger, när man också räknar in avslutningen av U17 Allsvenskan Södra, men sjunde raka i slutspelsserien. De tre lag som är med i toppen av serien är just Elfsborg, IF Brommapojkarna och FC Djursholm. Nästa match för Elfsborgs del är hemmamatch mot Helsingborgs IF den 23 september klockan 14.00

Huvudpartners Officiella sportleverantörer