180922 Elfsborgs Frederik Holst och mŒlvakt Kevin Stuhr Ellegaard jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och …rebro den 22 september 2018 i BorŒs. Foto: Jšrgen Jarnberger / BILDBYRN / Kod JJ / Cop 112

Underbar seger mot Örebro SK

Publicerad: 2018-09-22 20:07, Uppdaterad 2018-09-22 20:08

Hösten hade verkligen tagit en järngrepp om Borås när Örebro kom på besök där Elfsborg tog första segern på nio omgångar.

Elfsborg och Örebro kom till matchen med ömsom sol ömsom regn, rent ut sagt denna blåsiga och höstiga lördagskväll. Elfsborgs kampanj ”Stå upp för Elfsborg” fick fyr på hemmalaget som startade bäst och utan att egentligen briljera hade flest chanser under halvlekens första hälft. Örebro tvingades gång på gång att spela i sidled då Elfsborg pressade högt och med den blöta mattan så var det Elfsborg som var närmast ledningsmål första kvarten. Målet skulle också komma mitt i halvleken när Stefan Ishizaki spelade in till Chinedu Obasi som inte gjorde gjorde några misstag och skickade in ledningsmålet. Elfsborg spelade fin fotboll och borde nog ha haft en boll till inne en stund senare men Obasi som fick samma läge som vid 1-0 satte bollen strax utanför. En annan som fick fart på bollen var Ibrahim Dresevic som vid en rensning träffade Daniel Björnqvist rätt på näsan och Örebro-spelaren blev liggandes, inte värre än att han kunde resa sig en stund senare. Elfsborg gick till pausvila med ett måls överläge.

Andra halvlek tog vid där den första slutade och Örebro försökte febrilt att komma till skott men Elfsborg stod väl skyddade med kompakt försvar, resolut försvarspel och effektivt passningsspel. Elfsborg skapade inte några större chanser och inte heller Örebro under den andra halvleken och när klockan passerade 94:a minuter blåste domaren av och Elfsborg kunde inkassera sin första trepoängare på nio omgångar. Senaste segern kom just mot Örebro. En underbar skön seger som smakade gott när majoriteten av de 4659 personerna gick hem från Borås Arena under en kylslagen lördagskväll.

Efter matchen var manager Jimmy Thelin såklart nöjd med tre poäng:
– Vi har haft tre raka kryss och det är tufft att spela mot bra lag, vi har varit nära flera gånger men de hjärtat spelarna visar upp förtjänar de segern. Vi får energi av den stöttningen vi får. Vi är väldigt glada över poängen och de arbetet som spelarna lägger ner.

IF Elfsborg – Örebro SK 1-0 (1-0)
Mål: Chinedu Obasi (23′),
Varning, Elfsborg: Ibrahim Dresevic (58′)
Utvisning, Elfsborg:
Sålda biljetter: 4659
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Frederik Holst, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Robert Gojani, Samuel Holmén (46′), Stefan Ishizaki – Simon Lundevall (83′), Per Frick (66′), Chinedu Obasi
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns, Daniel Gustavsson (66′), Jesper Karlsson (83′), Jon Jönsson, Viktor Prodell, Alex Dyer (46′)

Huvudpartners