Elfsborg fortsatte visa hemmastyrka när Laholms FK besegrades på Borås Arena 2. 

I den tredje av fem matcher i gruppspelet av U16-slutspelet var det Elfsborg som tog emot Laholms FK. Båda lagen hade varsin seger och förlust i de inledande matcherna och nu skulle något av lagen ta grepp om toppen i gruppen. Det blev en tämligen jämn första halvlek och det skulle vara en utvisning som fällde avgörandet.

I första halvlekens sista minut drog Laholm på sig ett rött kort och Elfsborg utnyttjade chansen och satte 1–0, vilket blev halvtidsresultat. I andra halvlek rullade det sedan på i gulsvart favör. Måns Karlsson gjorde 2–0 dryga tio minuter in i andra, Arbnor Shabani gjorde 3–0 med lite över kvarten kvar och Edon Goq satte matchens sista mål till 4–0 i 75′ minuten.

Därmed har Elfsborg sex inspelade poäng och toppar serien, på samma poäng som BK Häcken som har en match mindre spelad i skrivandets stund. I nästa match ska Elfsborg åka till Göteborg för bortamöte mot Angered MBIK. Förutsättningarna är fortsatt att endast gruppsegraren går vidare till SM-semifinal.

IF Elfsborg – Laholms FK 4–0 (1–0)

Mål: 1–0 Mattias Mannerstål 45′, 2–0 Måns Karlsson 57′, 3–0 Arbnor Shabani 72′, 4–0 Edon Goq 75′

Startelva: 1. Max Helge (mv), 2. Carl Nilströmer, 3. Yamin Souayeh, 4. Arvid Skantz, 5. Teodor Svensson, 6. Awil Hassan, 7. Besfort Zeneli (K), 8. Mohamed Adam, 9. Arbnor Shabani, 10. Kevin Strand, 11. Mattias Mannerstål
Ersättare: 30. Jacob Löngårdh (mv), 12. Måns Karlsson, 13. Amer Jusic, 14. Edon Goq, 15. Said Ali