190111 Pawel Cibicki och klubbchef Stefan Andreasson under en presskonferens med det allsvenska fotbollslaget Elfsborg den 11 januari 2019 i BorŒs. Foto: Jšrgen Jarnberger / BILDBYRN / Cop 112

Välkommen Pawel Cibicki!

Publicerad: 2019-01-11 20:11, Uppdaterad 2019-07-17 18:38

Vi är mycket glada att idag kunna presentera Pawel Cibicki som ny spelare i föreningen. Han lånas ut av Championship-klubben Leeds United F.C och återförenas med Jimmy Thelin som han tidigare haft som manager i Jönköping Södra IF.

Cibicki signerade 2012 ett a-lagskontrakt med Malmö FF och fick sitt ordentliga genombrott under 2014 med 21 allsvenska matcher och tre gjorda mål. 2016 lånades han ut till Jönköping Södra IF där han med sina tio mål på 26 matcher hamnade sexa i skytteligan, och i hög grad bidrog till att Jönköping Södra behöll sitt allsvenska kontrakt. Inför den allsvenska säsongen 2017 återvände Cibicki till Malmö FF innan Leeds United F.C, under sommaren 2017, signerade den då 23-åriga anfallaren. Under hösten 2018 blev Cibicki utlånad till norska Molde FK innan han alltså idag skrev på för IF Elfsborg – ett sex månader långt låneavtal med köpoption. Han ansluter till truppen i samband med träningslägret den 15 januari.

Manager Jimmy Thelin kommenterar värvningen:

– Pawel är en hårt jobbande forward med mycket energi och en härlig personlighet. Han tar stor plats och är alltid engagerad i att laget spelar bra. Han är duktig i djupledsspelet och i kombinationsspelet och kommer till mycket avslutslägen.

Pawel Cibicki är själv nöjd över flytten till IF Elfsborg och är mycket laddad inför den kommande säsongen.

– Det känns bra, det tog lite längre tid än förväntat men det är skönt att det äntligen är klart. Elfsborg är en storklubb. Resultat kanske inte var det bästa förra året, men jag vet vad IF Elfsborg är kapabla till och jag vill vara med på den resan.

Varför IF Elfsborg?

– Såklart – en av faktorerna är Jimmy, jag hade honom som tränare tidigare. Men framförallt att IF Elfsborg är en storklubb som tillhör toppen och det är dit vi ska upp nu.

Vad är du för typ av spelare?

– Jag är en offensiv spelare, som oftast spelar längst fram som anfallare. En målfarlig spelare med ett bra spelsinne, men även om jag kan göra mål är jag bra på att öppna upp ytor för mina lagkamrater, med passningar och djupledslöpningar, säger Pawel Cibicki. Pawel kommer att spela i tröja nr 9.

Klubbchef Stefan Andreasson kommenterar värvningen:

– Vi är mycket glada att idag kunna presentera Pawel som Elfsborgare. Förutom att Pawel har visat en stor vilja att komma till oss så har också diskussionerna med Leeds varit positiva och det har nu landat i ett låneavtal med en option för att köpa loss Pawel, avslutar Stefan Andreasson.

Vi önskar Pawel lycka till och välkommen till IF Elfsborg!

Huvudpartners