Efter helgens tre matcher har nu samtliga elitlag spelat varsin träningsmatch som uppladdning inför säsongen 2019. 

Redan förra helgen inledde IF Elfsborgs U-trupp sin försäsong genom att möta norska Stabaeck i en träningsmatch, en match som Elfsborg vann med 3–0 och därmed seger för nya tränarduon Tobias Linderoth och Emir Bajrami.

Under helgen som var spelades det ytterligare tre matcher för elitlagens del. U-truppen ställdes mot Skoftebyn på Borås Arena – och återigen kunde laget gå regerande ur matchen med 3–0. Målskyttar i matchen var Jesper Sandberg Hesselgren som inledde målskytte tidigt, Noah Söderberg som satte 2–0 i 82′ minuten och Jack Cooper Love som slutligen gjorde 3–0 några minuter senare.

U17-truppen med dubbelmöte

Även U17-truppen inledde sina matcher för säsongen där tränarduon Tony Lundqvist och nye tränaren Hans Lindbom fick sätta sin prägel på sin nya trupp. Dessa ställdes mot IFK Norrköping som gästade Borås med ex-elfsborgaren Mathias Florén som tränare. Som vanligt dessa två lag mellan blev det tajt och jämnt där Elfsborg inledde målskyttet när Kevin Strand satte 1–0, men kort därpå kvitterade Norrköping. En kvart från slutet gjorde också Norrköping 1–2, men Elfsborg kunde kvittera i slutminuten då Otto Valentin satt 2–2 på straff.

Även den yngre delen av U17-truppen, som kommer matchas i U16-serien tillsammans med spelare från U15, ställdes mot Norrköping i en match som slutade 3–3.

Här näst ställs U16 mot IF Brommapojkarna den 2 februari, U21 mot Ullareds IK samma dag och U17 mot BK Häcken den 3 februari på bortaplan. Därefter inleds ligacupen i U19, U17 och U16 den 9-10 februari.