Under helgen spelades de tre inledande matcherna i Ligacupen för Elfsborgs elitlag – och det blev en riktig kanonstart med tre övertygande segrar av tre möjliga.

Tre matcher stod på schemat när IF Elfsborgs elitlag startade tävlingssäsongen under helgen. Ligacupens andra gruppspel stundade för U16, U17 och U19 och det blev en riktigt bra helg där intensiv träning under januari månad nu skulle omsättas i praktiken.

Örgryte besegrades med stora siffror

I U16-klassen ställdes Elfsborg mot Örgryte IS på bortaplan under lördagen där gulsvart stod för en solid och stark insats. Trots bra spel dröjde det en halvtimma innan Elfsborg fick hål på Örgrytes försvar. Första målet för säsongen gjorde Isaac Antonsson och före paus hade gulsvart också gjort 2–0 genom Mohamed Adam. Precis när andra halvlek startat kunde Örgryte reducera, men närmre än så kom inte hemmalaget. Elfsborg visade sig istället rejält starka där Rasmus Nordin gjorde 3–1 med halvtimman kvar att spela. I slutskedet av matchen orkade inte ÖIS stå emot efter att de försökt jaga reducering, istället gjorde gulsvart tre mål ytterligare. Målskyttar var Cabdimudalib Farah, Rasmus Nordin och Edon Goq.

Elfsborg vann mot Ängelholm på bortaplan

Den målmässigt jämnaste matchen utspelades på söndagen. Elfsborgs U17-trupp åkte till en tuff bortamatch mot Ängelholm i ett regnigt Skåne. Inledningen blev heller inte direkt som Elfsborg tänkte sig. Efter kvarten spelad hade Ängelholm tagit ledningen vilket gav en uppförsbacke direkt, men Elfsborg skulle plana ut den backen en bit före paus. Efter dryga halvtimman spelad kunde Besfort Zeneli sätta kvitteringen vilket också var halvtidsresultat.

I andra halvlek trummade Elfsborg vidare i jakt på ledningsmål. Trots att flertalet chanser kom fick lagen vänta på ett ledningsmål, och desto längre matchen gick var känslan att nästa mål verkligen skulle bli avgörande. Då klev Elfsborg fram, satte press på Ängelholm och Otto Vallentin kunde göra 2–1 med drygt tio minuter kvar. Laget stod sedan emot och kunde ta tre viktiga poäng i årets första match.

Stark insats gav vinst mot IFK Värnamo

För U-truppen var det IFK Värnamo som var årets första tävlingsmotståndare i hemmamatchen på Borås Arena. Det var därmed dags att se hur tränarduon Tobias Linderoth och Emir Bajramis lag tagit till sig all träning och taktik som hitintills hunnits med. Och resultatet var slående. Elfsborg inledde starkt och tog snabbt ledningen genom Jack Cooper Love i 7′ minuten. När sedan Noah Söderberg visade kyla från straffpunkten efter kvarten spelad, hade hemmalaget fått en riktigt bra öppning. Med tio minuter kvar av första halvlek gjorde sedan Jesper Sandberg Hesselgren 3–0 och matchen var mer eller mindre avgjord. Värnamo gjorde sina försök resten av matchen, men Elfsborg stod emot och kunde spela stabilt på sitt resultat. Slutresultatet skrevs sedan till 4–0 när Prince Isaac Kouame gjorde mål i 83′ minuten.

Nästkommande matcher för Elfsborgs elitlag i Ligacupen:

2019-02-15 18:00 Kalmar FF (U19) – IF Elfsborg (U19)
2019-02-16 13:00 IF Elfsborg (U16) – Örebro SK FK (U16)
2019-02-17 14:00 IF Elfsborg (U17) – IFK Göteborg (U17)