Vi är glada att idag kunna presentera Stian Rode Gregersen som ny spelare i föreningen. Stian lånas in från norska Molde FK under säsongen 2019.

Den 23-åriga mittbacken kommer närmast från Molde FK och har under de tre senaste säsongerna gjort 48 Elitserie-framträdanden och fem matcher i kvalet till Europa League. Nu väntar nya utmaningar i Borås och IF Elfsborg.

-Stian är en modig spelare som har sina styrkor i duellspelet och i sin snabbhet. Han är en ung spelare med höga ambitioner som kommer att bidra mycket till lagets utveckling och är här för att ge allt för IF Elfsborg, säger manager Jimmy Thelin.

Stian anlände till Borås och Borås Arena under gårdagen. – Första intrycket är bra – jag vet att jag har kommit till en toppklubb som ska kämpa i den allsvenska toppen, så även om förra säsongen gick lite sämre ska vi tillbaka upp i tabellen.

Hur skulle du vilja beskriva dig som fotbollsspelare?

-Jag är en duellspelare med fart som gillar att spela bollen på marken. Jag har pratat en del med Jimmy, och den fotbollen han vill spela tror jag passar mig bra.

Vad ser du för utmaningar inför 2019?

-Självklart ska vi vara bättre än förra året och försöka vara med i topp fem – för det är där laget hör hemma.

Kommentar från klubbchef Stefan Andreasson

-Med en bra dialog med Molde och Stian själv så har vi hittat en lösning som passar samtliga, lånet är på säsongen ut och Stian ansluter till truppen i slutet av nästa vecka, avslutar Stefan Andreasson.

Stian Rode Gregersen kommer att spela i nummer tre.

Varmt välkommen till IF Elfsborg.