Andra omgången i Ligacupens gruppspel stod på schemat för Elfsborgs elitlag, denna gång med blandade resultat. 

IF Elfsborg fick en drömstart under förra helgen i de tre grupper och åldersklasser som klubben ställer upp i, det vill säga U16, U17 och U19. Tre segrar av tre möjliga. Denna helg var det dags för den andra matchen av fem i respektive klass, men nu blev det blandade resultat.

U16

Efter förra helgens strålande inledning på bortaplan mot Örgryte IS, vinst med 6-1, var det nu hemmapremiär denna tävlingssäsong när Örebro SK FK gästade Borås Arena 2 under lördagseftermiddagen. Bortalaget hade inlett med att kryssa mot GAIS under förra veckan, och det skulle visa sig bli ytterligare ett kryss för närkingarna. Elfsborg försökte spela sitt spel, pressa för ett ledningsmål och komma till bra spelvändningar – men målen uteblev. Matchens slutresultat skrevs till 0–0 och därmed en poäng. Näst på tur är IFK Norrköping FK på bortaplan nästkommande lördag.

U17

Det vankades årets första västderby när IFK Göteborg gästade Borås Arena på söndagen. De båda lagen inledde med varsin seger under förra helgen, IFK Göteborg med 6-0 över Örgryte och Elfsborg med uddamålsvinst borta mot Ängelholm. Nu skulle de båda lagen ställas mot varandra och för första gången denna säsong mäta krafterna mot varandra. Det var IFK Göteborg som tog tag i initiativet och också ledningen i första halvlek, vilket gjorde att Elfsborg hade en uppförsbacke inför andra. Efter att laddat om i paus kunde Elfsborg vända på underläget och göra hela tre mål genom Otto Vallentin, Arvid Skantz och Kevin Strand. Matchen slutade 3–2 till gulsvart och därmed full pott på de två inledande matcherna. Nästa match är även det hemmamatch då Örgryte IS FF gästar Borås Arena nästkommande söndag.

U19

Kalmar FF tog en stark bortaseger mot Norrköping förra helgen samtidigt som Elfsborg vann med 4-0 mot IFK Värnamo på hemmaplan. Nu var det Kalmar som hade hemmapremiär och en tuff bortamatch för gulsvart på förhand. Och tufft blev det på Gastens IP. Elfsborg var inte alls med i matchen och på tio minuter kunde Johan Arvidsson göra ett hattrick, då hade matchen inte ens gått tjugo minuter. Siffrorna skrevs till 4–0 i paus och Elfsborg fick ta sig en rejäl funderare.

I andra halvlek kom sedan gulsvart ut bättre, pressade och fick också göra två snabba mål genom Jesper Sandberg Hesselgren. Men närmre än så kom inte Elfsborg utan istället kunde Kalmar punktera matchen med ytterligare två mål och därmed slut 6-2. Elfsborg får nu ladda om inför nästa lördag när lokalderby mot Norrby IF väntar.