Tre nya matcher har spelats under helgen i Ligacupen där förra helgens varierande resultat var något mer positiva under denna helg. 

Under förra helgen slutade det med en vinst, en förlust och en oavgjord match i de tre åldersklasserna för IF Elfsborgs elitlag när Ligacupens gruppspel spelades. Denna helg var det återigen tre matcher, en i varje åldersklass, som bjöd på två segrar och en förlust.

U16

I den första matchen vann laget med hela 6-1 på bortaplan mot Örgryte, ett resultat som följdes upp med 0-0 mot Örebro under förra helgen. Nu väntade en tuff motståndare i en tämligen lång bortaresa när laget tog sig till Östgötaporten för match mot IFK Norrköping. Hemmalaget hade bara spelat en match som resulterat i seger, men för Elfsborg var det redan den tredje matchen, något som också kanske var avgörande. Elfsborg stod upp bra och tog tag i matchen, och kunde sedermera också vinna med 1–0. Matchhjälte blev Edon Goq med sitt mål redan efter nio minuters spel.

I och med segern toppar Elfsborg gruppen i en väldigt haltande tabell. Nästa match för U16 är mot GAIS nästkommande helg på Borås Arena 2.

U17

Elfsborg hade i de två första matcherna stått för stabila och bra insatser där full pott spelats in. 2–1 borta mot Ängelholm och därefter 3–2 mot rivalerna IFK Göteborg under förra helgen, en fin grund att bygga vidare på. Under söndagsförmiddagen ställdes laget mot Örgryte som gästade Borås, ett lag som kom starkt tillbaka efter brakförlust mot IFK Göteborg i första matchen.

Det var en match som böljade fram och tillbaka, men där Elfsborg tog kommandot och ledningen efter 19 minuter när Kevin Strand gjorde 1–0. Resultatet stod sig in i pausvilan men när timman var spelad lyckades bortalaget kvittera, men Elfsborg gav sig inte och tog återigen ledningen med kvarten kvar att spela, återigen genom Kevin Strand. Ledningen till trots skulle bortalaget inte ge upp och kunde också stå för en sen vändning. Jonn Hoxha kvitterade bara minuter efter Strands ledningsmål och med mindre än fem minuter från slutet gjorde också Hoxha 2–3 till Örgryte. Därmed inkasserades första förlusten.

Elfsborg ligger tvåa i gruppen, dock med en match mer spelad än övriga. Nästa helg väntar BK Häcken i en tuff bortamatch.

U19

Lokalderby och rivalitet stod på schemat när Norrby IF och IF Elfsborg ställdes mot varandra. Norrby kom med bra självförtroende efter seger med 2-0 mot IFK Norrköping förra helgen, samtidigt som Elfsborg åkte på en tuff match när Kalmar FF besegrade gulsvart med hela 6-2. Men ändå var det viktigt att visa vilket lag som var bäst i stan.

Matchen började dock tämligen olustigt för hemmalaget då Norrby tog ledningen efter sex minuter. Elfsborg jobbade sig in i matchen och strax före paus kunde Jesper Sandberg Hesselgren kvittera. I andra halvlek var det sedan Elfsborg som kunde ta ledningen när Prince Isaac Kouame gjorde 2–1 med strax över tjugo minuter kvar att spela. Norrby inledde kvitteringsjakt, istället kunde Aleksandar Ceganjac göra 3–1 i 86′ minuten. Slutet blev också målrikt när Oliver Zandén satte 4–1 i 93′, Norrby reducerade strax därefter men till slut kunde Jesper Sandberg Hesselgren återigen göra mål och sätta slutresultatet till 5–2.

I och med vinsten är Elfsborg på en tredjeplats med lika många poäng som ettan och tvåan, dock med en match mer spelad. Nästa helg står Östers IF för motståndet på Värendsvallen i Växjö.