Fredag kväll klockan 19:04 släpptes årets kampanj ’Vi Tillsammans – Traditon sedan 1904’. Hundratalet Elfsborgare på Borås Kongress fick därmed först av alla se årets allsvenska matchtröja för IF Elfsborg 2019.

Kvällens konferencier Johannes Sandberg från IF Elfsborg hälsade välkommen och presenterade kvällens after work. I förarbetet har Guliganerna varit involverade med innehållet till kvällen och vår supporterförening fick möjlighet att visa upp sin verksamhet och kampanjarbete för att sälja seriebiljetter på Elfsborgsläktaren. Tre vinnare i den nyss avslutade swishkampanjen lottades ut. Musik, sorl och gulsvart gemenskap fyllde lokalerna samtidigt som spänningen byggdes upp inför klockslaget 19:04.  Allas blickar vändes mot scenen när årets kampanjfilm visades. Läs mer om årets kampanj här. 

 

 I filmen skymtas vid flera tillfällen sekvenser med den nya matchtröjan, som ytterligare byggde upp spänningen innan Per Frick slutligen klev upp på scenen iförd den nya tröjan. Årets matchtröja är framtagen i nära samarbete med våra samarbetspartners Umbro och Intersport. Den stora nyheten är att IF Elfsborg med anledning av att föreningen fyller 115 år återgår till endast den klassiska Elfsborgstexten på bröstet. I närmare 60 år var det endast texten som prydde bröstet innan IF Elfsborg 2007 valde att ha hela emblemet på tröjan.

– Vi har ett långt samarbete tillsammans med Umbro och sedan 2018 även Intersport som en samarbetspart kring återförsäljning av souvenirer. Vi är stolta över att kunna släppa årets matchtröja med en stark historisk prägel. Vår vision är att tillsammans färga hela Borås Arena gul och försäljningen av årets replica är en viktig del för att nå vår och supportrarnas målsättning. Stefan Andreasson, klubbchef IF Elfsborg

Följande datum gäller för årets allsvenska matchtröja. 

1 mars, förhandsvisning och möjlighet att förboka årets suppporterreplica. De 115 första supportrarna som förbokar matchtröjan kommer att få med en personlig hälsning av en spelare när de hämtar ut sin matchtröja. Läs mer och förboka din matchtröja här.

23 mars, utlämning av förbokade matchtröjor sker i Intersports butik i Knalleland från klockan 10.00. Senare samma dag sker officiell säljstart i butik och via nätet.

1 april, hemmapremiär mot Hammarby IF och även premiär för spelarna att bära tröjan med ett välfyllt gult Borås Arena i ryggen.

Köp matchbiljett till hemmapremiären mot Hammarby IF: http://elfsborg.ebiljett.nu/home/tickets/268/false