För fjärde helgen i rad spelades det matcher i Ligacupen för elitlagen, en helg som bjöd på bra resultat.

Det börjar dra ihop sig i Ligacupen. Den näst sista omgången i gruppspelen har nu spelats och resultaten har under de senaste veckorna varit positiva. Elfsborg har ett tämligen gott utgångsläge för avancemang till finalhelg men allt är inte i egna händer. Så här har det gått i helgen samt lite om fortsättningen.

U16

Laget hade inför matchen två segrar och en oavgjord match vilket tagit laget upp i toppen av gruppen. Nu stod GAIS för motståndet på Borås Arena 2 under lördagen, ett lag som haft det tuffare och endast tagit en poäng på de tre inledande matcherna. Elfsborg skulle också visa klass och kvalitet, vilket gjorde att de blev för svåra motståndare för Göteborgslaget.

Elfsborg hade bra kontroll på händelserna och fick också hål på GAIS-försvaret efter 35 minuter när Zakkar Alissa satte dit 1–0. Matchen var också resultatmässigt öppen ända fram till slutet och GAIS kunde sätta kvitteringen efter 85 minuter spelade. Ett tillsynes tungt baklängesmål, men Elfsborg ville annat och Alissa ville bli tvåmålsskytt, så med två minuter kvar av matchen avgjorde han med sitt mål till 2–1.

I och med segern har nu gulsvart tio inspelade poäng och är ohotad etta. Dock har andraplacerade Qviding sex poäng med en  mindre match spelad, ett lag som Elfsborg nu ska möta i den sista omgången. Därefter har Qviding ytterligare en match kvar att spela helgen efter, men för Elfsborgs del är det sista matchen den 10 mars klockan 15.30 på Ruddalen. Vid seger där har Elfsborg säkrat avancemanget.

U17

Det var en måstematch för Elfsborgs U17-lag som ställdes mot BK Häcken på bortaplan, ett Häcken som tagit tre segrar av tre möjliga och placerat sig på en andraplats bakom Örgryte på förstaplats. Nio inspelade poäng vardera men ÖIS en match mer spelad. Elfsborg å sin sida hade sex poäng efter tre matcher och var mer eller mindre piskade att vinna nu för att ha en chans att knipa förstaplatsen i sista omgången. Men det skulle visa sig bli tufft mot ett duktigt Häcken.

Det var en tämligen jämn match men hemmalaget tog ledningen efter 22 minuter. Elfsborg repade mod och spelade upp sig ändå, vilket och resulterade i 1–1 efter 33 minuter när Endrit Kuttlovci gjorde mål. Dock skulle hemmalaget återta ledningen bara fem minuter senare. Ledningen med uddamålet stod sig in i andra halvlek, Elfsborg visste om förutsättningarna och pressade på för kvittering och därefter ledningsmål, vilket också gav ytor bakåt. I matchens sista minut kunde sedan Häcken punktera matchen till 3–1.

Sista matchen är nästkommande helg mot Halmstads BK på Borås Arena 2. Den spelas den 10 mars klockan 11.30. Med tanke på dagens resultat är då chansen till avancemang grusade, men man får en bra match inför premiären av U17 Allsvenskan.

U19

Elfsborgs U-trupp hade en tämligen tuff uppgift när laget åkte till Växjö för bortamöte mot Östers IF. Båda lagen hade efter tre matcher spelat in sex poäng vardera och skuggade Kalmar FF som tagit tre poäng mer trots en match mindre spelad, men för att ha en chans att utmana Kalmar var seger nödvändig.

Elfsborg stod då för en mycket solid och bra insats. I första halvlek inkasserades två mål innan Östers IF i andra halvlek kunde reducera och skapa lite nerv i matchen, men någon spänning blev det inte riktigt. När hemmalaget fick lite närkontakt kunde Elfsborg istället spela smart och utnyttja att hemmalaget jagade kvittering. Då trillade ytterligare två mål in och Elfsborg kunde stå med seger 4–1. Jesper Sandberg Hesselgren gjorde två mål, Eduart Iljazi ett och även Oliver Zandén ett mål.

Gulsvart har nu chansen när IFK Norrköping gästar den 9 mars klockan 16.00. Elfsborg fick hjälp av Norrby IF på söndagen då de kryssade mot Kalmar, därmed är KFF endast en poäng före när allt ska avgöras nästkommande helg. Kalmar spelar dock dagen innan Elfsborg så gulsvart vet därmed om förutsättningarna redan inför matchen.