190315 Elfsborgs Rami Kaib (skymd) klappas om av lagkamraterna efter att gjort 2-0 under träningsmatchen i fotboll mellan Elfsborg - Örebro den 15 mars 2019 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Övertygande seger mot Örebro

Publicerad: 2019-03-15 19:25

Det blev en härlig eftermiddag på Borås Arena idag – klar seger och ett övertygande Elfsborsspel i träningsmatchen mot Örebro SK, den nästa sista matchen innan hemmapremiären mot Hammarby IF.

Stian Rode Gregersen, Simon Strand, Deniz Hümmet, Jonathan Levi och Pawel Cibicki, Elfsborgs samtliga nyförvärv fanns med i startelvan. Elfsborg inledde matchen aggressivt med mängder av farliga målchanser mot ett pressat Örebroförsvar. Elfsborgs #9 Pawel Cibicki såg riktigt pigg ut där han i ena sekunden stod för en vacker framspelning till Jonathan Levi och sedan en tung frispark, som Örebros målvakt kämpade med att hålla borta från mål. Jonathan Levi var även han på rejält spelhumör då han gång på gång dribblade sig förbi motståndarna. Örebros målvakt skulle senare få känna på mer kraft från Pawel Cibicki, som i den 34:e minuten smällde in matchens första mål på straff, efter en handssituation i Örebros straffområde. Ett välförtjänt ledningsmål och ett resultat som stod sig till halvlek.

Den andra halvleken inleddes piggt av båda lagen, hårda närkamper, press och fint kombinationsspel. Inbytte vänsterbacken Rami Kaib fick bli matchens andra målskytt när han utanför straffområdet lossade iväg ett stenhårt avslut som letade sig rätt upp i målvaktens vänstra kryss. Elfsborg fortsatte att trycka på efter 2-0 målet. Jonathan Levi som ständigt kändes som ett hot, skapade tillsammans med Pawel Cibicki och Marokhy Ndione mer trubbel för Örebrosförsvaret, men matchen slutade tillslut 2-0.

IF Elfsborg – Örebro SK 2-0 (1-0)

Mål IF Elfsborg: Pawel Cibicki, Rami Kaib