Under tisdagen den 19 mars gick den årliga Allsvenska upptaktsträffen av stapeln. Klubbar med spelare och tränare, journalister och experter samlades på Arlanda för att höja temperaturen inför den Allsvenska säsongen. En eftermiddag och kväll fylld av mingel, samtal, fotografering och intervjuer.

Ett säkert tecken på att den allsvenska säsongen närmar sig med stormsteg är den årliga Allsvenska upptaktsträffen som arrangeras av Svensk Elitfotboll. Över 140 journalister fanns igår på plats för att prata med spelare och tränare om kommande säsong. Träffen inleddes med en mässa där journalister fick tillfälle att intervjua klubbrepresentanter. Därefter en obligatorisk tränarfotografering och en gemensam middag. Upptaktsträffen avslutades senare på kvällen med ett scenarrangemang, där tränare och lagkaptener frågades ut av CMores Anna Brolin och Alexander Axén. För Elfsborgs del medverkade manager Jimmy Thelin och Kevin Stuhr-Ellegaard.

Elfsborg.se passade tidigare under dagen på att prata med flera av journalisterna på plats. Hasse Backe, tidigare tränare och numera fotbollsexpert i CMore talade gott om IF Elfsborg och pekade framförallt på den framgångsrika ungdomsverksamheten. –Jag tycker väldigt mycket om IF Elfsborg. Jag kan gå lite på vilka som tar fram flest egna produkter, där är faktiskt Elfsborg klart nummer ett i Sverige. Där har man en klar linje att man vågar satsa på egna produkter, något jag tycker sticker ut och det är den vägen Svenska klubbar måste ta, säger Hasse Backe, CMore

Sportjournalisten Patrik Ekwall ser ljust på Elfsborgs kommande Allsvenska säsong, han tippar en sjunde placering och lyfter framförallt fram ett spännande nyförvärv. –Jonathan Levi tycker jag är superspännande och en värvning som jag inte såg komma. Honom ser jag som en supervärvning och kanske en av de bästa i allsvenskan om han kommer till sin rätt.

–Jag ser att det finns möjligheter att definitivt bli bättre än förra säsongen. Alltså, Elfsborg har jag ju alltid den största respekten för. Jag gillar hela Elfsborg som står för attraktiv fotboll, så jag hoppas alltid att det ska gå lite bra för Elfsborg, säger Niklas Holmgren, sportkommentator Viasat.

–Ett jobbigt lag att möta, ofta snabba och spelskickliga spelare. Går ofta med fart så det blir att koncentrera sig på försvarsspelet när man möter IF Elfsborg. Kanske något besvikna på prestationen och placeringen förra säsongen, så det är ett revanschsuget lag med flera spelare som vill bevisa att de hör längre upp i tabellen. Säger Ola Andersson, Sportchef IK Sirius

–Elfsborg känns spännande, det känns ju lite som en nytändning för säkert hela Borås, med lite spelare som kommit in som Cibicki, Hümmet och Levi.  Slår i år annars lite i underläge, vilket är en härlig känsla som spelare, säger Daniel Nannskog, SVT.