Semifinal i Ligacupen var den stora utmaningen som väntade när Elfsborg mötte IFK Stocksund. 

Efter att IF Elfsborg övertygat i Ligacupens U16-gruppspel bar det ända till finalhelg i Göteborg. För två veckor sedan säkrade Elfsborg platsen på bortaplan mot Qviding, i en grupp där laget tog 13 av 15 poäng. Avancemanget från Ligacupens andra gruppspel var därmed ett faktum och Elfsborg skulle få slåss om titeln denna helg där IFK Stocksund var motståndare i semifinalen. Motståndarna hade tagit 12 av 15 poäng och avancerade före andraplacerade Djurgårdens IF i sin grupp.

Det skulle bli en svängig och målglad tillställning denna lördag. Elfsborg inledde bra och efter kvarten spelad tog gulsvart ledningen när Isaac Antonsson satte 1–0. Bara minuten senare kunde Edon Goq göra 2–0 och det kändes som Elfsborg hade bra kontroll på händelserna. Dock skulle det bara ta tre minuter innan Stocksund fick en viktig reducering och när klockan stod på 25 minuter hade Stocksund lyckats kvittera – ett resultat som också stod sig i halvtid.

I den andra halvleken försökte Elfsborg återigen ta tag i spelet och få snabb utdelning, vilket också blev resultatet i den 54′ minuten när Antonsson gjorde sitt andra mål för eftermiddagen. Elfsborg hade sedan bra kontroll på matchen när Stocksund jagade kvittering, men riktigt nära var det aldrig. I 75′ minuten fick en spelare bollen på handen i Stocksund och straff utdömdes som dock gick utanför, men mål blev det istället fyra minuter senare när Rasmus Nordin satte bollen efter en snabb omställning.

I den andra semifinalen ställdes BK Häcken mot AIK i en match där Häcken vann med 2–1 efter två snabba mål i andra halvlek från Häcken. Därmed ställs Elfsborg och Häcken mot varandra i final på söndagseftermiddagen. Den matchen startar klockan 13.00 i Prioritet Serneke Arena.

 

IF Elfsborg – IFK Stocksund 4–2 (2–2)

Mål: 1–0 Isaac Antonsson 15′, 2–0 Edon Goq 16′, 2–1 Douglas Arveskär 19′, 2–2 Marcus Norrman 25′, 3–2 Isaac Antonsson 54′, 4–2 Rasmus Nordin 79′

Truppen: 1. Jacob Löngårdh  (mv), 2. Arian Sawsani, 3. Zakkar Alissa, 4. Yamin Souayeh, 5. Amer Jusic (K), 6. Isaac Antonsson, 7. Mohamed Adam, 9. Cabdimudalib Farah, 10. Said Ali, 11. Edon Goq, 12. Andrés Lindberg
Ersättare: 13. Rasmus Nordin, 15. Casper Svahn, 17. Daniel Ramadan, 30. Alex Oscar Edward Rahm