Finaldags i Ligacupen när välbekanta BK Häcken ställdes mot IF Elfsborg på söndagen. 

Det blev ett västderby när finalen i Ligacupen för U16-lag avgjordes på söndagen i Prioritet Serneke Arena. BK Häcken tog sig till final genom att slå AIK med 2–1 i semifinal, samtidigt som Elfsborg vann mot IFK Stocksund med 4–2 i sin semifinal. Nu ställdes de välbekanta lagen mot varandra, ett motstånd som gulsvart historiskt haft svårt mot.

Matchen blev också tämligen jämn mellan två lag som gärna rullade boll, gick på snabba omställningar och ville ta tag i eget spel och bollinnehav. Första målet kom i tolfte minuten när Liam Mekic placerade in ett inspel från kanten vid ena stolpen. Elfsborg försökte sedan kvittera och hade ett antal kvalificerade målchanser, bland annat friläge som gick tätt utanför – men resultatet var 1–0 i halvtidsvilan.

I andra halvlek fortsatte kvitteringsjakten där Häcken var duktiga på att stänga ytor och ligga rätt i positioner. Bättre blev det heller inte när Häcken fick en frispark från vänsterkanten. Ett avvägt inlägg gick in mot boxen och nickades i en båge rakt i ribban, men returen gick rakt ut till en friställd Noah Kornbakk som omarkerad kunde nicka in 2–0 i öppet mål. Matchbilden öppnade inte direkt upp sig efter detta mål, Elfsborg hade istället tämligen svårt att komma uppåt i planen för att kunna hota Häcken rejält. Istället var det Häcken som försökte utnyttja bolltapp till omställningar och punktera matchen. Elfsborg lyckades aldrig få hål på Häcken och därmed kunde fjolårssegrarna av Ligacupen försvara titeln.

En bra match att ta med sig inför den stundande premiären i U16 Nationell serie den 6 april mot IFK Göteborg.

BK Häcken – IF Elfsborg 2–0 (1–0)

Mål: 1–0 Liam Mekic 12′, 2–0 Noah Kornbakk 56′,

Truppen: 1. Alex Oscar Edward Rahm (mv),  30. Jacob Löngårdh (mv), 3. Zakkar Alissa, 4. Yamin Souayeh, 5. Amer Jusic (K), 6. Isaac Antonsson, 7. Mohamed Adam, 8. Andrés Lindberg, 9. Cabdimudalib Farah, 10. Said Ali, 11. Edon Goq, 12. Stefan Ceganjac, 2. Arian Sawsani, 13. Rasmus Nordin, 15. Casper Svahn, 17. Daniel Ramadan