Vid 10.00 lördag förmiddag öppnade Intersport i Knalleland upp portarna och därmed skedde säljstart för replican av årets matchtröja. Sedan tidigare har 115 supportrar haft möjlighet att förboka tröjan och det var många som var nyfikna när de skulle hämta ut sin tröja som levererades tillsammans med en spelarhälsning. 

1 mars visades årets supporterreplica av matchtröjan för första gången i samband med after work på Borås Kongress. Som en del av kampanjen ”Vi Tillsammans – Traditon sedan 1904” gavs möjligheten att förboka tröjan och det tog inte många dagar innan de 115 första tröjorna var bokade. Under lördagsmorgonen hängde de förbokade tröjorna i långa rader mitt i butiken och väntade på sina nya ägare.  Många Boråsare, men även en del långväga supportrar tillhörde skaran som ville vara först ut med att köpa tröjan.

En av de 115 första supportrarna som förbokat tröjan var Torbjörn ”Tåbben” Lindeberg som med närmare 50 olika gulsvarta matchtröjor i sin ägo är lite av en expert på området. När ”Tåbben” hämtade ut sin tröja vid 11-tiden passade han på att ge följande omdöme:
–  Den stora grejen med årets tröja är så klart att Elfsborgstexten är tillbaka på bröstet, det glädjer mig verkligen.  Men jag gillar även modellen på årets replica. Det är lite unikt med knappar i halsen på en Elfsborgströja, på rak arm måste man nog gå tillbaka till 50-60 tal för att hitta en modell där vi senast hade det på matchtröjan. Under de senaste åren har jag mest fyllt på samlingen med spelaranvända matchtröjor, men den här kändes självklar att köpa!

Simon Lundevall, som på grund av skada, saknades i matchtruppen som reste till Halmstad fick istället agera tröjutlämnare och autografskrivare i butiken.  
– Jag gillar årets tröja, det är den klart snyggaste under mina år i Elfsborg! Vi har pratat om lite olika detaljer kring tröjan i laget och en positiv del är årets krage, den är riktigt snygg! Kul att tröjan verkar ha gått hem så bra hos våra supportrar, nu ser vi fram emot att ännu fler bär gul tröja på matcherna och bidrar till inramningen på arenan avslutar Simon.

Priset för årets matchtröja är:
Senior: 599 kr
Junior: 499 kr

Supporterreplica innebär att det är den matchtröjan som finns till försäljning för supportrar under året.  Det som skiljer mot den matchtröja som spelarna kommer att bära är att det tillkommer några fler sponsortryck, bland annat allsvenskans centrala avtal.  Tröjmodellen är framtagen av Umbro och kommer att säljas av vår samarbetspartner Intersport i Borås. Nu finns tröjan att köpa i Intersports butiker och inom kort kommer den även upp i webbshopen.