Hemmapremiär vankades för U16-laget när lördagens andra match mot Degerfors blåstes igång. 

Två timmar efter att matchen mellan IF Elfsborg och Degerfors startat i U17-serien vankades ny match föreningarna mellan i U16-serien. Elfsborg spelade sin första match på hemmaplan och Degerfors hade sin seriepremiär i Borås denna lördag. Förra helgen startade seriesäsongen på riktigt när Elfsborg besegrade IFK Göteborg på bortaplan med 6-3. Då var det en målfest med stora mått, men i hemmapremiären skulle det bli mer målsnålt.

Elfsborg fick en drömstart i matchen när Cabdimudalbi Farah satte ledningsmålet bara minuter in i matchen, vilket gjorde att hemmalaget fick en bra grund att fortsätta jobba vidare på. Degerfors jagade kvittering, men fler mål blev det inte i första halvlek.
– Vi startar ganska bra, för spelet och har bra kontroll första halvtimman. Vi har en hel del växelspel och bra målchanser. I sista delen av första halvlek och i andra så har vi ett stabilt försvarsspel men önskar att få ut mer av offensiven, säger tränare Joakim Alexandersson.

I början av andra halvlek kunde sedan Elfsborg öka på sin ledning till 2–0 genom Said Ali, ett mål som visade sig vara matchavgörande. Med strax under halvtimman kvar reducerade Degerfors, men närmre än så kom inte bortalaget och Elfsborg fick med sig tre nya poäng och därmed full pott efter två spelade matcher.
– Vi var lite för bekväma, tar inte riktigt löpning som vi ska göra men killarna jobbar på och på det stora hela är jag nöjd. Vi bjuder in de i matchen, de har också lägen att kvittera samtidigt som vi har chanser att göra fler mål, fortsätter Alexandersson.

Stabil period sedan november

Elfsborg har nu full pott de två första matcherna, gick till final i Ligacupen och har stått för stabila insatser ända sedan i november, vilket känns bra nu när serierna är igång.
– Det är viktigt att ge killarna det, att vi har riktigt bra resultat och som lag ser det stabilt ut. Samtidigt jobbar vi med utveckling, vi vill se vissa prestationer hos enskilda personer och när man inte får göra det blir man lite besviken. Defensiven sitter ganska bra nu men vi vill ha mer i offensiven, fler som följer med i anfallen men det får vi jobba vidare med, avslutar Alexandersson.

Nästa match för Elfsborgs del är mot Skoftebyns IF på bortaplan den 22 april.

IF Elfsborg – Degerfors IF 2–1 (1–0)

Mål: 1–0 Cabdimudalib Farah 2′, 2–0 Said Ali 54′, 2–1 Rasmus Valby 62′

1. Jacob Löngårdh (MV), 2. Casper Svahn, 3. Yamin Souayeh, 4. Zakkar Alissa, 5. Amer Jusic (K), 6. Isaac Antonsson, 7. Mohamed Adam, 8. Cabdimudalib Farah, 9. Andrés Lindberg, 10. Said Ali, 11. Edon Goq
Ersättare: 30. Elliot Vigeliusson (MV), 12. Rikard Almgren, 13. Max Sandberg, 15. Adrian Hugg