Inom ramen för Vi Tillsammans har IF Elfsborg sedan 10 år tillbaka ett nära samabete med Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) och Lekterapin för sjuka barn med familjer. Inför matchen mot Örebro SK kan IF Elfsborg med glädje presentera matchens flaggbärare när barnen ifrån lekterapin gästar oss!

Senaste tillfället när IF Elfsborg hälsade på Lekterapin var det traditionsenliga besöket före jul. Anna Eklund är en av de ansvariga för lekterapin på SÄS och berättade då vad relationen med IF Elfsborg betyder för barnen.
– Många av barnen vi har ligger inlagda under lång tid och det är påfrestande såväl för barnen som för hela familjen som påverkas. Mötena med Elfsborgsspelarna är enormt uppskattade även bland de barn som egentligen inte är fotbollsintresserade, det blir något att prata om och se fram emot. Bara att det kommer kända spelare som är idoler för många gör att man får något annat att tänka på och glädjas över en stund berättar Anna.

På onsdag kommer ett 40-tal barn, föräldrar och personal att hämtas upp med IF Elfsborgs spelarbuss på SÄS för att åka gemensamt till Borås Arena. På arenan har hela gänget platser på IF Elfsorgs nya familjeläktare på sektion P1 och kommer att tas om hand lite extra. I samband med inmarschen kommer barnen att gå ut på planen för att delta som matchens flaggbärare – en tillfälle för hela arenan att applådera våra små hjältar.

Matchens flaggbärare är ett nytt koncept för i år där IF Elfsborg bjuder in olika ungdomslag,  föreningar eller  andra organisationer som vi samarbetar med till att vara en del av inmarschen. Barn i 12 årsåldern viftar med gula flaggor i mittcirkeln för att förstärka inramningen på arenan.

Köp förköp till matchen mot Örebro SK. 

Läs mer om Vi Tillsammans – IF Elfsborgs arbete i samhället