Vi fick under onsdagskvällen se en ny övertygande hemmaseger när IF Elfsborg besegrade Örebro SK med 4-2 på Borås Arena. Under lördagen väntar ny match då IF Elfsborg reser till studentstaden Uppsala och tar sig an IK Sirius på studenternas IP. Kolla in truppen och läs om förutsättningarna inför matchen! Kolla även in avsnitt fem av Matchsnack (omgång sex)!

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 6
IK Sirius – IF Elfsborg
Studenternas IP – Uppsala, lördag 27 april, avspark 16:00
Matchen sänds på CMore

Truppen

Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning.
Jesper Manns, Frederik Holst, Jon Jönsson, Stian Rode Gregersen, Joakim Nilsson, Simon Strand, Simon Olsson, Samuel Holmén, Robert Gojani, Deniz Hümmet, Stefan Ishizaki, Joakim Engström, Jonathan Levi, Jesper Karlsson, Pawel Cibicki, Kevin Kabran, Simon Lundevall.

Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Per Frick, Marokhy Ndione, Rami Kaib, Gustav Henriksson.

Samuel Holmén gjorde två, Pawel Cibicki och Deniz Hümmet gjorde varsitt mål när IF Elfsborg kunde säkra tre sköna poäng mot Örebro i onsdags. Under lördagen väntar en ny svår bortamatch mot IK Sirius.

-En tuff match, Sirius är riktigt bra hemma. Ett kompakt lag som är svåra att spela igenom. De har flera kvalitetsspelare där framme som kan avgöra matcher och stämmer inte riktigt grundspelet för laget, då har de Philip Haglund att slå längre på. Han vinner mycket i luften och är något extra som få Allsvenska lag har, säger Stefan Ishizaki.

-Alla i laget är väldigt trygga i det spelet vi har nu och varje vinst ger självförtroende i truppen och det tar vi med oss. IK Sirius är ett bra lag och vi vet att det kommer att krävas något extra för att vinna mot dem, men det är den inställningen vi åker upp med – att vi ska slå dem, avslutar Stefan.

AVSNITT FEM AV MATCHSNACK! (omgång sex)

Håll koll på vad som händer i föreningen – prenumerera på vår Youtube-kanal ElfsborgPlay. Följ våra presskonferenser, lyssna till intervjuer och få en unik inblick i vad som händer utanför planen.

 

LAGENS SENASTE MATCHER
IF Elfsborg (O–F–V–O-V)

1 april: IF Elfsborg – Hammarby IF 1-1

7 april: IFK Göteborg – IF Elfsborg 3-0

14 april: IF Elfsborg – GIF Sundsvall 3-1

19 april: Östersunds FK – IF Elfsborg 1-1

24 april: IF Elfsborg – Örebro SK 4-2

IK Sirius (V–V–F–F-O)
31 mars: Kalmar FF – IK Sirius 0-2

8 april: IK Sirius – AFC Eskilstuna 3-2

14 april: AIK – IK Sirius 1-0

20 april: IK Sirius – Malmö FF 0-1

24 april: Falkenbergs FF – IK Sirius 0-0

LAGENS POÄNGLIGOR

IF Elfsborg
Samuel Holmén 3 (2+1)

Robert Gojani 3 (0+3)

Kevin Kabran 3 (0+3)

Jonathan Levi 2 (2+0)

Pawel Cibicki 2 (2+0)

IK Sirius
Philip Haglund 3 (2+1)

Karl Larson 2 (2+0)

Mohammed Khalid Saeid 2 (1+1)

Sam Lundholm 1 (1+0)

Ian Sirelius 1 (0+1)