Det blev en svängig tillställning mellan FBK Karlstad och IF Elfsborg på 1 maj. 

För IF Elfsborgs lag I U16 Nationell serie var det ingen ro och vila på den 1 maj. Laget packade ihop sina väskor och satte sig på väg till bortaresa med destination Karlstad. För motståndet stod FBK Karlstad som var en poäng bakom Elfsborg i tabellen. Det skulle också visa sig bli en jämn drabbning som svängde fram och tillbaka.

Hemmalaget tog ledningen tämligen omgående redan innan tio minuter var spelade. Elfsborg växte in i matchen, kom tillbaka och kunde kvittera genom Edon Goq efter 33 minuters spel på straff. Det blev halvtidsresultatet. I andra halvlek tog Elfsborg tag i det och trummade på för ett ledningsmål, ett mål som kom efter tio minuters spel när Yamin Souayeh satte bollen i nät. När sedan Edon Goq gjorde 3–1 med kvarten kvar att spela kändes ledningen tämligen trygg – men hemmalaget ville annat.

Bara tre minuter efter Elfsborgs tredje mål reducerade Karlstad och i 84′ minuten kunde också hemmalaget kvittera på straff. Matchen slutade därmed 3–3 och det blev en poäng till gästerna som nu tagit sju poäng på fyra matcher. Nästa match är redan den 4 maj mot Skultorps IF på bortaplan.

 

FBK Karlstad – IF Elfsborg 3–3 (1–1)
Mål: 1–0 9′, 1–1 Edon Goq 33′ (straff), 1–2 Yamin Souayeh 55′, 1–3 Edon Goq 75′, 2–3 78′, 3–3 84′ (straff)
Startelva: 1. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Zakkar Alissa, 4. Yamin Souayeh, 5. Amer Jusic (K), 6. Isaac Antonsson, 7. Max Sandberg, 8. Cabdimudalib Farah, 9. Andrés Lindberg, 10. Said Ali, 11. Edon Goq
Ersättare: 30. Elliot Vigeliusson (mv), 12. Milton Gullberg, 13. Rasmus Nordin, 14. Daniel Ramadan