Replican av årets matchtröja släpptes till försäljning i slutet av mars och togs genast emot väldigt positivt av alla Elfsborgare. Efter drygt en månads försäljning är det dags att ringa upp Tony Johansson på Intersport i Borås för att höra mer om hur matchtröjan har fortsatt att sälja. 

Tony Johansson på Intersport håller som bäst på att sammanställa sifforna för att bedöma hur många matchtröjor som sålts.
Eftersom vi har försäljning i flera olika butiker och via nätet tar det lite tid att få en bra överblick. Det jag kan säga med säkerhet är att vi sålt över 500 matchtröjor totalt och det är klart över förväntan efter bara en månads försäljning! Många sponsorföretag har så att tröjan ingår i deras paket och de kan börja hämta ut sina tröjor från och med måndag och matchen mot Norrköping.  Vi har nu börjat att få ont om tröjor i vissa storlekar och därför har en ny beställning gjorts för att säkerställa att ingen storlek ska ta slut. Fortsätter det så här lär detta bli den mest sålda Elfsborgsmatchtröjan någonsin, vilket är otroligt glädjande!

Vilka är det som köper årets matchtröja?
– Kort och gott, alla! Det som är extra roligt är att vi har nått väldigt brett i vår försäljning hittils. Alla ifrån de mest inbitna supportrarna på ståplats till äldre gentlemän på sittplats och många barn har funnits bland kunderna. Vi har även börjat att komma igång med beställningar till IFEs sponsorföretag. Representanterna ifrån Umbro har varit riktigt engagerade i att vara med och skapa en gul arena och påverkar därmed fler på Sjuhäradsläktaren att bära både tröja och halsduk. Vi har som mål att skapa en kulturförändring på Borås Arena. IF Elfsborg, Guliganerna, Umbro och Intesrport har ett gemensamt mål i att fler ska bära gult och därmed bidra till inramningen på ett annat sätt. Många pratar internationellt om ”den gula väggen” och det är åt det hållet vi är på väg i vad vi vill skapa kring Elfsborgs matcher. Det ska bli riktigt häftigt att se nu när värmen kommer på allvar och än fler klär sig gult på matcherna, snöbollen har bara börjat att rulla.

Hur är reaktionerna bland de Elfsborgare som köper tröjan?
– Först och främst märks det att det är ett helt annat surr och nyfikenhet kring hela Elfsborg i år jämfört med 2018. Snacket kring tröjan handlar om att många tycker att den är snygg, allt ifrån den klassiska Elfsborgstexten på bröstet till knapparna och revärerna på armarna. Den sticker ut jämfört med de senaste årens Elfsborgströjor. En nyhet nu är att vi även har replican av årets matchtröja även för de allra yngsta, i butik finns den att köpa ifrån 68 cl. Många supportrar har passat på att köpa både till sig själva och sina småttingar.

Om jag vill köpa en matchtröja inför matchen mot IFK Norrköping på måndag, hur går jag till väga?
– Förutom att beställa på nätet som är öppet dygnet runt kan du även besöka Intersports två butiker i Borås under våra ordinarie öppettider. På matchdagar  i anslutning till matchen har vi förutom butiken i Knalleland tre försäljningsställen på arenan. De båda butikerna på Sjuhärads- och Ålgårdsläktaren samt en nyhet för i år i form av en container som mobil försäljningsyta på utsidan av Ålgårdsläktaren. Kom förbi, prova din storlek och köp ditt exemplar av årets matchtröja!

Besök vår webbshop på nätet och beställ din tröja.