Elfsborg jobbade ner Oddevold och kunde stå som segrare med 3–0 efter hattrick av Kevin Strand.

Åttondeplacerade IF Elfsborg åkte på lördagen för en tidig match mot IK Oddevold på bortaplan. Elfsborg hade senast en vinst i ryggen, en viktig sådan efter att ha förlorat matchen innan dess. Oddevold låg inför matchen två poäng och två placeringar bakom gulsvart i tabellen, men kom också med en seger i ryggen efter 4–3 på bortaplan mot Degerfors. För Elfsborgs del sa statistiken att laget stått för blandade resultat. Två vinster, två oavgjorda och två förluster varav en vinst, en förlust och en oavgjord på respektive hemma- som bortaplan.

Strands hattrick bäddade för seger

Trots att Elfsborg spelmässigt tog tag i matchen var det ett hemmalag som stod emot ända fram tills dess strax efter att timman var spelad. Då kunde Kevin Strand göra sitt första mål för dagen. Då var det som om luften gick ur hemmalaget en aning, vilket Elfsborg kunde använda och fortsätta producera. När det var lite under tjugo minuter kvar ökade Kevin Strand till 2–0 och med tio kvar satt även 3–0 från Strand.
– Målen är vackra där vi spelar runt bra från kanterna. Ett är på en distinkt halvvolley efter att Endrit Kuttlovci kommit runt och piskat in ett inlägg, det andra håller sig Kevin bra framme på bortre stolpen och sätter in den. Det är riktigt roligt att se laget i dag, vi har haft en bra organisation och ett kollektiv, men alla jobbar stenhårt och lägg därtill ett väldigt bra passningsspel med bra rörelse, säger tränare Tony Lundqvist.

Spelsystemet börjar sätta sig

Elfsborg tog nu för första gången i serien två segrar i rad. Trots att prestationerna varit goda har laget inte fått med sig önskvärt antal poäng, men nu ser laget en vändning.
– Det känns som om vi är på gång, vi är starka och gör en ny bra match. Det tar ett tag att sätta spelsystemet och få killarna att förstå hur mycket det krävs för att vinna i den här serien. Det är en tuff och bra serie för att inte ge allt, man får ingenting gratis. De här två matcherna är två tunga segrar och det känns riktigt roligt, avslutar Tony.

Nästa match är en tuff batalj när Malmö FF gästar Borås Arena 2 den 19 maj klockan 14.00

 

IK Oddevold – IF Elfsborg 0–3 (0–0)

Mål: 0–1 Kevin Strand, 0–2 Kevin Strand, 0–3 Kevin Strand

Startelva: 31. Max Helge (mv), 2. Viktor Widell, 3. Johannes Abdulahad, 5. Teodor Svensson, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 11. Mattias Mannerstål, 14. Arvid Skantz (K), 15. Kevin Strand, 16. Arbnor Shabani, 19. Otto Vallentin
Ersättare: 30. Jacob Löngårdh (mv), 10. Besfort Zeneli, 12. Lukas Beischer, 17. Isaac Antonsson, 18. Edon Goq