Under 2018 startade IF Elfsborg upp Walking Football för seniorer. Inför matchen mot AFC Eskilstuna tar föreningen nästa steg, i samarbete med Borås Stad, genom att bjuda in till uppladdning och matchbesök för seniorer!  Är du senior i Borås? Passa på att gå på fotboll till kanonpris tillsammans med äldre Elfsborgsprofiler!

Petri Pitkänen föreningssamordnare på Träffpunkt Simonsland berättar mer om satsningen
– Inom Borås Stad arbetar vi kontinuerligt på olika sätt med målgruppen seniorer, målsättningen är att bryta insolering för många äldre. Det finns ett stort mörkertal idag med äldre som blir sittande hemma och har svårt att ta sig ut på aktiviteter. Vi försöker hela tiden att arbeta med olika organisationer och föreningar för att hitta nya spännande grepp som kan locka till att man tar sig utanför hemmet och hittar en gemenskap. Det är viktigt ur ett folkhälsoperspektiv att hitta ett sammanhang. Inbjudan till matchbesöket har gått ut via våra mötesplatser för seniorer ute i Borås.  Jag skulle uppskatta att mer än hälften av besökarna inte frekventa fotbollsbesökare idag, så det är en del nya ansikten som får chansen att besöka Borås Arena.

– Under uppladdningen kommer vi att bjuda på korv med bröd och dricka. Det kommer även att bli intervjuer, bland annat med profiler ur IF Elfsborgs historiska guldlag 1961. En möjlighet att minnas gamla tider men samtidigt ladda upp inför onsdagens viktiga match berättar Petri.

Uppladdning för seniorer: Förboka korv med bröd samt matchbiljett (sittplats långsida) för 120 kr. (Du är självklart välkommen även om du redan har biljett). Vi träffas inför matchen på Träffpunkt Simonsland från 16.30. Ett gäng gamla spelarprofiler kommer att finnas på plats för uppladdning och intervjuer. Efter uppladdningen hoppas vi att många av seniorerna går med i gemensam marsch till arenan. Anmälan görs till någon av mötesplatserna eller till Petri.Pitkanen@boras.se senast tisdag 14 maj.