Det blev inte riktigt som Elfsborg tänkt sig resultatmässigt mot Malmö FF på söndagen.

Tuffa, bra och tajta matcher brukar det bjudas på när IF Elfsborg och Malmö FF möts i U-serierna. Så var det även denna söndag när Malmö FF och IF Elfsborg drabbade samman i U17 Allsvenskan Södra på söndagen. Två lag som inför matchen stod på samma poäng, två lag som famlat lite efter att få med sig poäng. Dock blev matchen inte riktigt så som Elfsborg hade tänkt sig.

De båda lagen kom ut och började spelmässigt ta initiativ men matchen var inte mer än 15 minuter gammal när Malmö FF kunde ta ledningen på ett nickmål, en kalldusch för Elfsborg som givetvis ville ta kommando på hemmaplan. Elfsborg spelade upp sig, skapade ett antal chanser men lyckades inte få in bollen. Istället var det bortalaget som utökade till 2–0 med fem minuter kvar att spela i den första halvleken. Blytungt – men bara minuter senare kunde Kevin Strand reducera till viktiga 1–2. Ett mål som gav en viss tillförsikt och tro på att kunna jaga kvittering i andra halvlek.

Dock skulle den planen bli betydligt svårare att genomföra, för en minut före halvtidsvilan utökade istället Malmö till 3–2. Ett mentalt tungt mål och uppförsbacken stegrades. I den andra halvleken jagade Elfsborg reducering, man försökte och stod upp bra, försökte ta kommando och initiativ – men bollen ville inte in. Matchen slutade istället 1–3 och Elfsborg fick därmed se sig besegrade.

Gulsvart får nu istället blicka framåt nästkommande helg när laget åker till en tuff bortamatch mot IFK Norrköping på Östgötaporten.

IF Elfsborg – Malmö FF 1–3 (1–3)
Mål: 0–1 14′, 0–2 40′, 1–2 Kevin Strand 43′, 1–3 44′
Startelva: 30. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Otto Vallentin, 18. Teodor Svensson
Ersättare: 31. Max Helge (mv), 12. Johannes Abdulahad, 13. Lukas Beischer, 16. Arbnor Shabani, 17. Mohamed Adam