På lördagen åkte Elfsborg till Göteborg för bortamatch, vilket resulterade i en storseger.

I förra omgången av U16 Nationell Grupp 3 fick Elfsborg se sig besegrade av ett duktigt och effektivt BK Häcken. Denna helg fanns det chans till revansch, i alla fall i den meningen att vinna mot ett Göteborgslag. På lördagen åkte Elfsborg till Hovgårdsvallen för bortamöte mot IK Zenith. Hemmalaget jagade formen efter en knackig start på serien medan Elfsborg ville komma tillbaka snabbt efter förra omgångens förlust.

Det visade sig också snabbt att Elfsborg ville få ett bättre resultat i denna match när Andrés Lindberg gjorde 1–0 redan efter två minuter spelade, en drömstart som gav lite arbetsro men därefter var det tämligen jämnt. Hemmalaget försökte komma tillbaka in i matchen, men i den 35′ minuten satte Edon Goq sitt första mål för dagen och uppförsbacken blev lite brantare. När sedan Goq gjorde 3–0 precis före halvtidsvilan var det ett viktigt mål mentalt att ta med sig inför andra halvlek.

När andra halvlek drog igång hade Elfsborg bra kontroll på händelserna. När sedan Elfsborg också fick en straff, som Edon Goq förvaltade till 4–0 och hans hattrick för dagen, blev resten en transportsträcka. Några minuter senare gjorde Said Ali 5–0 och matchen var stängd även om hemmalaget fick ett tröstmål på stopptid.

Elfsborg tog tre härliga poäng och en ny storseger i serien. Nästa match är nu på hemmaplan och då är det Karlstads BK som gästar Borås Arena 2 den 1 juni klockan 13.00.

IK Zenith – IF Elfsborg 1–5 (0–3)

Mål: 0–1 Andrés Lindberg 2′, 0–2 Edon Goq 35′, 0–3 Edon Goq 45′, 0–4 Edon Goq 67′, 0–5 Said Ali 71′, 1–5 90′

Startelva: 1. Jacob Löngårdh (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Yamin Souayeh, 4. Zakkar Alissa, 5. Amer Jusic (K), 6. Mohamed Adam, 7. Isaac Antonsson, 8. Cabdimudalib Farah, 9. Andrés Lindberg, 10. Said Ali, 11. Edon Goq
Ersättare: 30. Elliot Vigeliusson (mv), 12. Casper Svahn, 13. Adrian Hugg, 14. Daniel Ramadan