Elfsborg tog en tung seger på bortaplan när IFK Norrköping besegrades med 1–0. 

Förra matchen var en spelmässigt jämn och tuff drabbning där Elfsborg ändå föll med 1–3 mot Malmö FF. På söndagens program stod ytterligare en tuff uppgift när Elfsborg åkte till Norrköping för bortamatch. Två lag som inför matchen låg på samma poäng och precis runt strecket för att spela i A-slutspelet i höst, det vill säga att bli bland de sju bästa lagen i serien. Hemmalaget kom med två raka förluster i bagaget och ville visa sin klass samtidigt som Elfsborg ville vända från senaste förlusten.

Det blev också en jämn och tajt drabbning mellan två bra lag. Norrköping var laget som hade lite mer bollinnehav i matchen, men spelmässigt var det jämnt där Elfsborg skapade bra med målchanser. Hemmalaget hade också lägen, men de hetaste skapade ändå gulsvart med ett antal frilägen där bollen inte ville in, men efter 36 minuter kunde Elfsborg ta ledningen när Kevin Strand fick in bollen. Trots att båda lagen skapade chanser för ytterligare mål blev det inte fler och matchen slutade därmed 1–0 till Elfsborg.

Viktigt att studsa tillbaka

Tränare Tony Lundqvist var nöjd med insatsen och prestationen i matchen.
– Det var en ruggigt svår match på förhand och det blev en tuff match men jag är väldigt nöjd med killarna i dag. Det är en bra match mellan två bra lag och att vi då gör en av de bästa matcherna för i år är glädjande. De har chanser men vi har flertalet riktigt bra chanser att punktera matchen. Det var ruskigt viktigt att studsa tillbaka efter förra förlusten, nu har vi två matcher till kommande vecka och vi får sätta fokus på nästa match för att göra en bra prestation där, säger Lundqvist.

IFK Norrköping FK – IF Elfsborg 0–1 (0-1)
Mål: 0–1 Kevin Strand 36′
Startelvan: 31. Max Helge (mv), 2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Otto Vallentin, 18. Teodor Svensson
Ersättare: 30. Jacob Löngårdh (mv), 12. Johannes Abdulahad, 16. Arbnor Shabani, 17. Yamin Souayeh