Elfsborg hade det kämpigt i Skåne under torsdagen och förlorade mot Trelleborgs FF.

På torsdagen åkte IF Elfsborgs U17-trupp till Trelleborg för bortamatch i den tajta och spännande U17 Allsvenskan Södra. Inför matchen låg Elfsborg på sjundeplats i en jämn tabell, tre poäng före IFK Norrköping som Elfsborg besegrade i förra omgången på bortaplan. Det viktiga är att komma topp sju för att få spela om SM-guldet i höst. Trelleborg kom också från seger i senaste matchen men hade endast åtta poäng inspelade mot Elfsborgs 14 – därmed mer eller mindre en sista chans för Trelleborg om de skulle blanda sig i streckstriden.

Den chansen skulle också Trelleborg ta visade det sig, även om det var Elfsborg som fick en drömstart i en mycket svår bortamatch. Gulsvart tog ledningen redan efter fyra minuter när Johannes Abdulahad satte in bollen bakom Trelleborgs-målvakten. Innan 25 minuter var spelade hade även Kevin Strand gjort 2–0 och det var en ganska behaglig ledning som gulsvart skaffat sig. I den 35 minuten tilldömdes hemmalaget straff, vilken också förvaltades till 1–2, och då vaknade Trelleborg. Kvitteringen kom några minuter före paus och helt lika inför andra. I andra halvlek kunde sedan TFF fullborda vändningen genom att göra ytterligare två mål och till slut vinna med 4–2.

Ett tungt resultat för Elfsborg som i och med förlusten också tappade det lilla försprång man hade kring streckstriden. Det kommer vara ett tajt race ända in i slutet om vem som hamnar på rätt sida topp sju. Nästa match som Elfsborg ska spela är mot Örebro redan på söndag klockan 14.00 på Borås Arena 2.

Trelleborgs FF – IF Elfsborg 4–2 (2–2)
Mål: 0–1 Johannes Abdulahad 4′, 0–2 Kevin Strand, 1–2 35′, 2–2 42′, 3–2, 4–2
Truppen: 31. Max Helge (mv), 30. Alex Oscar Edward Rahm (mv),  2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Otto Vallentin,
18. Teodor Svensson, 12. Johannes Abdulahad, 13. Lukas Beischer, 16. Arbnor Shabani, 17. Yamin Souayeh, 20. Edon Goq