Elfsborg gick upp i serieledning efter lördagens seger mot Karlstads BK med 3–0. 

Efter förlusten för två omgångar sedan studsade Elfsborg snabbt tillbaka efter seger med 5–1 mot IK Zenith i en tuff bortamatch under förra omgången. Nu hade gulsvart chansen att starta en vinstsvit när Karlstads BK kom på besök i Borås. Det var toppen mot botten då Karlstad fortfarande jagade årets första seger, samtidigt som Elfsborg vid seger skulle gå upp i serieledning.

Elfsborg kom ut på hemmaplan och fick efter ett litet tag grepp om matchen också. Edon Goq satte 1–0 efter dryga 20 minuter och tio minuter senare satte Andrés Lindberg 2–0. Därefter förändrades matchen och förutsättningarna i densamma.
– Vi skapade chanser och fick två mål, strax därefter kom deras målvakt ut vid ett av våra frilägen och drog rev ner Edon och målvakten blev utvisad. Därefter går matchtempot ner lite, det blir halvätet och lite lojt på grund av tempot. De skapar inte heller något direkt men vi gjorde inte mer än vad vi behövde, säger tränare Joakim Alexandersson.

I den andra halvleken avlöste chanserna varandra och det var nästan mer otroligt att bollen inte gick in fler gånger i mål än vad den gjorde.
– I andra halvlek är det också lite halvlojt, men samtidigt brände vi otroligt mycket. Vi har fina instick men avsluten går i stolpe, ribba och ibland är det svårare att missa mål än att göra mål. Vi får 3–0 en bit in i andra halvlek men samtidigt kunde vi gjort säkert 6-7 om vi hade haft normal utdelning.

Mer att hämta offensivt

Elfsborg är nu serieledare i serien och har visat bra resultat, men samtidigt finns det mer att hämta i truppen.
– Vi har haft ett riktigt bottennapp och det var mot Skoftebyn på bortaplan, då presterade vi under nivå. Annars är det vad vi kan förvänta oss. Defensivt ligger vi rätt och gör det bra men offensivt har vi mer att önska. Vi vet vad som krävs för att ta nästa steg inför kommande säsonger för spelarna så jag hoppas vi kan få ut än mer i det offensiva spelet framöver.

Nu väntar ytterligare tre matcher före sommaruppehållet, därefter är det inte seriematch före augusti. Där mellan ska också Gothia Cup hinnas med.
– Det är riktigt roligt med Gothia och det är 15-åringarna som kommer vara med i B16-gruppen som nu är en elitgrupp bland de bästa lagen. En kul turnering som är riktigt uppskattat att vara med i, avslutar Alexandersson.

IF Elfsborg – Karlstads BK 3–0 (2–0)

Mål: 1–0 Edon Goq 20′, 2–0 Andrés Lindberg 30′, 3–0 65′

1. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 2. Casper Svahn, 3. Stefan Ceganjac, 4. Zakkar Alissa, 5. Amer Jusic (K), 6. Yamin Souayeh, 7. Mohamed Adam, 8. Cabdimudalib Farah, 9. Said Ali, 10. Edon Goq, 11. Andrés Lindberg
Ersättare: 30. Elliot Vigeliusson (mv), 12. Milton Gullberg, 13. Rasmus Nordin, 15. Vincent Lillskog