IF Elfsborgs U16-lag visade stor styrka och kom ikapp två gånger om. Det gav laget en poäng i det tuffa mötet med IFK Göteborg hemma på Borås Arena.

Det var alltså gästande IFK Göteborg som tog ledningen i lördagens match i P16 Nationell grupp 3. Yonatan Yosef fick bollen i nät efter 29 minuters spel. Men baklängesmålet blev till tändvätska för IFE, och bara minuten senare utjämnade Zakkar Alissa via sitt 1–1-mål.

Lagen gick till pausvila med det oavgjorda resultatet, och i den andra halvleken jagade både Elfsborg och Göteborg ett ledningsmål.

Med drygt tio minuter kvar att spela kom ett efterlängtat ledningsmål – men för Blåvitts del. Elfsborg skulle dock visa styrka, och med två minuter från slutet kunde Di Gule än en gång kvittera. Den här gången via Andrés Lindberg.

Några fler mål blev det inte sedan, utan lagen fick den här lördagen dela på poängen.

Joakim Alexandersson, tränare i IF Elfsborg, om matchen:

– Jag tycker ändå att det var en bra match totalt sett. Bägge lagen stod för bra insatser och det var högt tempo, tuffa dueller och bra spel, säger han och medger att oavgjort nog var ett rättvist resultat:

– Man vill alltid vinna matcher men med tanke på hur matchen blev, där de fick in ett sent ledningsmål, är vi nöjda med att ha fått in en kvittering mot slutet och ett oavgjort resultat. Om man ser över hela matchen känner jag att vi hade fler klara målchanser än va de hade, samtidigt som när vi gick för kvitteringen kunde de lika gärna gjort 3–1 på deras lägen. Så absolut, oavgjort känns rättvist.

Var det någon/några spelare som stack ut lite extra?

– Jag tycker Zakkar Alissa, Yamin Souayeh och Andrés Lindberg gjorde en väldigt bra match. Sedan gjorde hela laget en bra insats, men de tre tyckte jag klev fram lite extra där ute.

IF Elfsborg–IFK Göteborg 2–2 (1–1)

Målen: 0–1 Yonatan Yosef (29), 1–1 Zakkar Alissa (30), 1–2 Guga Gatjetjiladze (79), 2–2 Andrés Lindberg (88)

Startuppställning: 1. Jacob Löngårdh (MV), 2. Arian Sawani, 3. Stefan Cegenjac, 4. Zakkar Alissa, 5. Amer Jusic (K), 6. Max Sandberg, 7. Yamin Souayeh, 8. Cabdimudalib Farah, 9. Andrés Lindberg, 10. Edon Goq, 11. Rasmus Nordin

Ersättare: 12. Said Ali, 13. Adrian Hugg, 14. Vincent Lillskog, 30. Elliot Vigeliusson