Elfsborg åkte till Degerfors och där tog laget tre nya poäng vilket gör poängsviten fortsatt levande. 

I förra matchen mot IFK Göteborg fick Elfsborg till en kvittering sent i matchen. Denna gång var det nya förutsättningar där laget åkte till Degerfors i sommarvärmen för en annan typ av matchbild. Ett hemmalag som ännu inte vunnit på hemmaplan mot ett Elfsborg som ville ta tre nya poäng efter det senaste oavgjorda resultatet. Degerfors kom med två storförluster i bagaget och ville stoppa blödningen, vilket de också gjorde mot Elfsborg.

Dock var det Elfsborg som visade klass och prov på bra spel. Gästerna tog ledningen redan efter nio minuter genom Edon Goq  och kunde sedan spela ett spel som syftade till att kontrollera ledningen och försöka fortsätta trumma på framåt. Fler mål blev det inte i den första halvleken men i andra halvlek gick det nästintill exakt lika lång tid innan Elfsborg ökade på sin ledning, denna gång genom Cabdimudalib Farah. Det blev också matchens sista mål och Elfsborg kunde lasta in tre nya poäng vilket tog laget närmre Skoftebyn på andraplats i serien.

Skoftebyn är just nästa motståndare och vid seger där skulle Elfsborg gå om och även kunna ta rygg på BK Häcken som leder serien. Den matchen spelas den 19 juni klockan 19.00 på Borås Arena 2.

Degerfors IF – IF Elfsborg 0–2 (0–1)

Mål: 0–1 Edon Goq 9′, 0–2 Cabdimudalib Farah 55′

Startelva: 1. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 2. Arian Sawsani, 3. Stefan Ceganjac, 5. Amer Jusic (K), 6. Yamin Souayeh, 7. Mohamed Adam, 8. Said Ali, 10. Cabdimudalib Farah, 11. Edon Goq, 15. Andrés Lindberg, 20. Zakkar Alissa
Ersättare: 30. Elliot Vigeliusson (mv), 12. Max Sandberg, 13. Anwar Adam, 14. Adrian Hugg