Återigen är det dags för världens största fotbollsturnering och i år är laget representerat av tre lag.

På måndagen inleds matcherna i Gothia Cup, en återkommande tradition för IF Elfsborg att ha representation i världens största fotbollsturnering för ungdomar. Varje år är det cirka 1700 lag som deltar från 80 nationer och totalt blir det cirka 4500 matcher som fördelas på 110 planer runtomkring i Göteborg och Alingsås. Detta år kommer Elfsborg ha tre stycken lag som spelar i turneringen. Två stycken är i elitgrupper och för första gången någonsin ett flicklag i G18-gruppen!

G18
Camp Elfsborg flickakademi har varit igång sedan hösten 2014 där man vänder sig till tjejer i åldern 15-17 år där cirka 20 spelare per åldersgrupp tas in per år genom uttagningar. Akademin drivs i samarbete med flera Borås-klubbar där man drar nytta av IF Elfsborgs erfarenhet och kompetens. Nu är det dags för tävlingsmatcher för ett flicklag i Elfsborgsdress och matcherna startar på måndagen.

Helgerød/Gøif – IF Elfsborg, Inlag 10 kl 14.40 måndag 15 juli
IF Elfsborg – Kungsbacka DFF, Inlag 2 kl 14.40 tisdag 16 juli
IF Elfsborg – Aasarums IF/FK, Inlag 4 kl 11.00 onsdag 17 juli

SEF Trophy – B15

Inbjudningsturneringen SEF Trophy spelades för första gången för två år sedan där Sveriges bästa P15-lag gör upp om titeln. 32-lag är inbjudna och det är Tipselit som står för tävlingen. Under fjolåret gick Elfsborg till kvartsfinal och blev utslagna av Helsingborgs IF. Matcherna kommer spelas i Alingsås fram till finalspelet där Göteborg och Heden står som spelplats.

Östers IF – IF Elfsborg, Gerdskenvallen 1 kl 14.40 måndag 15 juli
IF Elfsborg – Helsingborgs IF, Mjörnvallen 1 kl 13.30 tisdag 16 juli
Sollentuna FK – IF Elfsborg, Gerdskenvallen 1 kl 12.20 onsdag 17 juli

Gothia Puma Trophy B17

Gothia Trophy (B17) är en inbjudningsturnering för pojkar 17 år. 12 Tipselit-lag från Sverige tar emot 12 lag från övriga världen. Lagen som deltar i denna klass har blivit speciellt inbjudna att delta. De svenska lagen ska vara certifierade av Tipselit och inbjudan utfärdas av SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll). De utländska lagen blir inbjudna av Gothia Cup. Under fjolåret tog sig Elfsborg till kvartsfinal men blev där utslagna.

AIK FF – IF Elfsborg, Valhalla IP kl 12.30 måndag 15 juli
IF Elfsborg – ACBB Paris, Valhalla IP kl 14.50 tisdag 16 juli
Right to dream – IF Elfsborg, SKF Arena kl 17.20 onsdag 17 juli

Med reservation för ändringar på ovanstående tider och spelplaner. Vänligen se senaste information på Gothia Cups hemsida. För alla IF Elfsborgs matcher – klicka här.