Nu är det första gruppspelet avklarat i Gothia Cup och nu stundar A-slutspel för alla de tre Elfsborgslag som fortsätter spela på torsdagen.

G18 – Gruppseger för flickakademin

Efter de två första segrarna såg det mycket bra ut för Elfsborgs flicklag som hade alla chanser att ta gruppsegern, men en match återstod och det var mot Asarums IF/FK, ett lag som endast tagit en poäng på de två första matcherna. Elfsborg rullade igång matchen och tog i första halvleken en ganska snabb ledning, utökade och mer eller mindre stängde matchen vid ledning 3–0 innan paus. Laget gjorde ytterligare två mål i andra halvlek och kunde därmed stoltsera med full pott och hela +13 i målskillnad.

I och med segern har laget tagit sig till åttondelsfinal och slipper att spela 16-delsfinal. Matchen kommer spelas på Åby på torsdagskvällen klockan 18.00 och motståndare blir antingen Västerås BK30 eller norska Flöya IF.

B17 – Elfsborg vidare till åttondelsfinal

Efter att Elfsborg kryssat första matchen mot AIK och därefter haft en storseger mot franska ACBB Paris var det ytterligare en jätteutmaning som låg framför gulsvart. Ghana-laget Right to Dream stod på andra planhalvan, ett lag som tagit hem klassen tre av fyra gånger och som nu kört över både AIK och ACBB med 5–0 i respektive match. Nu var det upp till Elfsborg att försöka spela en så bra match som möjligt.

Det blev jämnt, tajt och det visade sig att Right to Dream skulle få det svårt att hantera Elfsborg denna dag som stod upp på ett riktigt bra sätt. Till slut kunde Ghana-laget göra 1–0, vilket också blev slutresultatet, men Elfsborg ska verkligen ta med sig en fin insats in i slutspelet. Förlusten till trots kom Elfsborg på en andraplats och ska därmed spela åttondelsfinal på torsdagen. Den går mot Örebro SK klockan 09.00 på Valhalla IP. Vinnaren i denna match avancerar till kvartsfinal mot Trelleborgs FF i en match som spelas 18.20 på SKF Arena.

B15 – Stark seger ger avancemang

Elfsborg var piskade att vinna för att komma grupptvåa, och samtidigt hoppas på att Helsingborg skulle vinna mot Östers IF. Sollentuna stod som motståndare och det tajt och tuff match. Elfsborg inledde med att ta ledningen, men Sollentuna kvitterade ganska omgående vilket gav ett oavgjort resultat, men strax före halvtidsvilan kunde Elfsborg återta ledningen vilket skapade bra förutsättningar inför andra halvlek. Elfsborg kunde komma ut, bevaka ledningen och spela avslappnat mot ett Sollentuna som jagade mål, men det var istället Elfsborg som kunde göra ytterligare ett mål.

Laget avancerade därmed till A-slutspel och åttondelsfinal på torsdagen, en match där man möter IF Brommapojkarna på Noltorpsvallen klockan 14.40.