Slutspelet startade på torsdagen för de tre Elfsborgslagen och det var flickakademin som lyckades allra bäst. 

På torsdagen var det dags för tre nya spännande matcher när slutspelet drog igång i Gothia Cup. De tre Elfsborgslagen hade alla gått vidare till A-slutspel och fokus var nu att ta sig förbi nästa hinder.

B15 – Tajt match men förlust

I åttondelsfinalen på Noltorpsvallen ställdes IF Brommapojkarna mot IF Elfsborg. Ett gulsvart lag som tog sig vidare efter en stark insats i den sista gruppspelsmatchen ställdes nu mot Brommapojkarna som övertygat rejält i gruppspelet. Med full pott och hela 18–1 i målskillnad stod det klart att det skulle bli en tuff utmaning, vilket det också blev.

Elfsborg fick en bra start när Andrés Lindberg gjorde 1–0 redan efter fem minuter spelade, men det var en tuff match mellan två bra lag. Brommapojkarna kvitterade en bit in i första halvlek, ett resultat som också stod sig i paus. I andra halvlek försökte båda lagen att ta ledningen och ett antal chanser blev det, men med bara minuter kvar av matchen kunde Brommapojkarna ta ledningen med 2–1. Strax därefter fick BP en utvisning, men detta bara med ett par minuter kvar och Elfsborg kunde aldrig forcera in bollen. En riktigt stark insats som dessvärre slutade i förlust, innebär nu att det blir en placeringsmatch som ska spelas på lördagen. Den går på Mjörnvallen klockan 16:10 mot Vasalunds IF.

B17 – Strafförlust mot Örebro SK

Det var match redan på morgonen för Elfsborgs U17-trupp som begav sig till Göteborg för åttondelsfinal mot Örebro SK. Ett Örebro som vunnit sin grupp och var obesegrade ställdes nu mot ett Elfsborg som stått för en riktigt fin insats i matchen mot Right to Dream från Ghana på onsdagskvällen.

Även denna match var mellan två bra och spelande lag där det var Örebro som tog ledningen en kvart in i matchen. Strax före halvtimman spelad kunde Kevin Strand kvittera men fler mål blev det inte. Trots att lagen kämpade och slet för chanser i andra halvlek gick matchen till straffläggning. Där blev det också jämnt men till slut kunde Örebro gå vidare efter att laget vunnit med totalt 5–4. Elfsborg fick dock några riktigt bra matcher inför fortsättningen av seriespelet och bra värdemätare.

G18 – vidare till kvartsfinal

På Åby spelades det åttondelsfinal mellan IF Elfsborgs historiskt första flicklag och Flöya IF från Norge. Ett norskt motstånd som blev tvåa i sin grupp och därefter slog ut Västerås BK30 med 3–1 i torsdagens 16-delsfinal, men mot Elfsborg tog det därefter stopp. Gulsvart inledde med att ta ledningen genom Stina Jensen, som så många gånger innan. Tjugo minuter in kunde Elfsborg utöka genom Izabella Bergström innan Hanna Jiozon några minuter senare satte 3–0.

Fler mål blev det inte, Elfsborg stod som segrare och resan i årets Gothia Cup ser bara än mer spännande ut än tidigare. Nu väntar en tuff match mot Göteborgs DFF som gick med full pott och 15–0 i målskillnad i gruppen, därefter slog de ut både  Sundsvalls DFF och Hammarby IF FF i finalspelet. Kvartsfinalen går på Majvallen klockan 11.00 på fredagen. Vid ett eventuellt avancemang spelas semifinalen på eftermiddagen på Kviberg klockan 16:50.