Första matchen i höstupplagan av U21 Allsvenskan Södra avverkades på tisdagseftermiddagen mot Trelleborgs FF. 

På tisdagseftermiddagen åkte IF Elfsborgs U-trupp, förstärkta med Gustav Henriksson och Tim Rönning från A-laget, ner till Trelleborg för match i U21 Allsvenskan Södra Höst. När vårens upplaga av samma serie summerades efter sju enkelmöten, stod det klart att Elfsborg och Helsingborg skulle få lämna serien och istället spela höstserien i U21 Superettan Södra Höst, då de två bästa lagen från Superettan-serien skulle få chansen i den Allsvenska serien. Dock valde Malmö FF att dra sig ur höstserien och då fick Elfsborg den platsen i och med sin sjundeplats.

Trelleborg var starka under vårens serie och därmed en klubb som satsade på en stark trupp i U21-matcherna, så även i denna match. Elfsborg kom med ett tämligen ungt U21-lag och stod för en fin insats, men resultatmässigt avgjordes matchen redan efter en minut spelad. En nick från hemmaspelare gick på armen på bortaspelare och domaren valde att döma straff som resulterade i 1–0. Starten till trots kom Elfsborg bra in i matchen och tog över matchbilden i andra halvlek. Chanser skapades för att kvittera men skärpan var inte helt på topp och bollen gick inte in. Trelleborg kunde försvara sig och ta tre poäng.

Tränare Tobias Linderoth ger sin syn på matchen:
– Det är överlag en bra match. Trelleborg är kanske lite vassare i första halvlek och vi tar över andra halvlek helt men saknar skärpa. Vi skapar tillräckligt för att minst ta med oss en poäng och vi gör en bra match mot ett erfaret Trelleborg. De kom med ett starkt U21-lag och vi kom med ett ungt. Det här var den första erfarenheten för många i U21-serien, och de gör det riktigt bra, så det får vi verkligen ta med oss. Jag är väldigt nöjd med prestationen, vi vill ju alltid vinna men insatsen är bra.

Trelleborgs FF – IF Elfsborg 1–0 (1–0)

Mål: 1–0 2′

Truppen: 30. Sebastian Jonsson (mv), 31. Tim Rönning (mv),  2. Joel Wiktorsson, 3. Filip Schyberg, 5. Gustav Henriksson, 6. Joakim Engström, 7. Anton Thorsson, 8. Noah Söderberg, 9. Makwan Sawsani, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Kevin Liimatainen, 13. Kevin Holmén, 16. Aleksandar Ceganjac, 17. Gustav Broman, 20. Oliver Zandén