Elfsborg tog en härlig seger med 4–3 mot IK Sirius i slutspelsseriens första hemmamatch. 

Höstens serie är igång där slutspelsserien nu är inledd i P19 Allsvenskan. På lördagen var det dags för den första hemmamatchen efter en tung seger borta mot Helsingborg i premiärmatchen. IK Sirius stod för motståndet, ett lag som knep sista slutspelsplatsen i den norra vår-serien. Sirius var rejält revanschsuget efter en rejäl förlust med 1–7 mot Kalmar FF i premiärmatchen och ville nu visa sin bättre sida.

Elfsborg kom ut bra på sin hemmaplan med gott självförtroende, tog tag i matchbilden och trummade på för ett ledningsmål. Bollen hade svårt att gå in i mål och när då Sirius lite förvånande tog ledningen halvvägs in i första halvlek, fick Elfsborg börja jobba än hårdare. Noah Söderberg lyckades dock kvittera före halvtidsvilan och gjorde även ledningsmålet i andra halvlek till 2–1. Elfsborg fick sedan igång spelet rejält och ökade ledningen genom Jesper Sandberg Hesselgren. När det sedan stod 4–1 kändes ledningen trygg, men det blev spännande mot slutet. Sirius lyckades reducera till både 4–2 och 4–3 innan matchen var slut, men det var hemmalaget som kunde hålla undan och vinna andra raka segern. Onödigt spännande dramatik men en härlig seger att skriva in i tabellen.

Nu väntar en lång bortaresa kommande lördag när Djurgårdens IF står som värdar för nästa match på Hjorthagens IP.

IF Elfsborg – IK Sirius 4–3 (1–1)

Mål: 0–1 Lucas Berglund , 1–1 Noah Söderberg, 2–1 Noah Söderberg, 3–1 Jesper Sandberg Hesselgren, 3–2 Ara Ekizean, 4–2, 4–3 Jonas Olofsson

Startelva: 30. Camil Altun (mv), 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 16. Kevin Liimatainen, 17. Gustav Broman
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 3. Rasmus Swahn, 13. Eduart Iljazi, 18. Jonathan Levinsson, 19. Musa M’Benga, 20. Makwan Sawsani