Det blev en tung lördag i P16-serien när Skultorps IF gästade Borås. 

Första matchen efter uppehållet och första matchen på 1,5 månad stod på schemat när Skövdelaget Skultorps IF gästade Borås på lördagen. IF Elfsborg vann den senast spelade matchen innan uppehållet på hemmaplan, men nu skulle det bli en tuffare uppgift. Elfsborg fick dock en smakstart när Andrés Lindberg gjorde 1–0 redan innan en kvart var spelad i första halvlek. Gästerna jobbade sig dock in i matchen och tog ett rejält grepp resultatmässigt innan paus. Kvitteringen kom med 25 minuter spelade och bara ett par minuter senare tog också gästerna ledningen. Medvinden i ryggen blev en tuff uppförsbacke och den blev heller inte bättre av att Skultorp ökade till 1–3 precis före halvtidsvilan.

Gulsvart gick in i paus, pratade ihop sig om hur man skulle försöka återta initiativet och jaga mål i matchen. Planerna blev dock inte bättre av att Skultorp återigen gjorde mål bara minuter in i andra halvlek. Elfsborg gjorde ett försök att jobba sig in i matchen återigen och lyfte upp, men istället var det återigen bortalaget som ökade till 1–5. Med lite mindre än tio minuter kvar kunde Abdirahman Abdi reducera, men det hjälpte föga. Slutresultatet skrevs sedermera till 2–6 efter ytterligare ett sent mål.

Detta var blott Elfsborgs första förlust på hemmaplan och laget ligger fortsatt på en andraplats i serien. Nu gäller det att ladda om inför nästa match som är borta mot Jönköpings Södra IF nästkommande lördag på Jordbrovallen.

IF Elfsborg – Skultorps IF 2–6 (1–3)

Mål: 1–0 Andrés Lindberg 13′, 1–1 26′ 1–2 28′, 1–3 44′, 1–4 46′, 1–5 57′, 2–5 81′, 2–6 88′

Startelvan: 1. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 2. Arian Sawsani, 3. Stefan Ceganjac, 5. Amer Jusic (K), 6. Mohamed Adam, 7. Isaac Antonsson, 8. Dennis Kjellberg, 10. Daniel Ramadan, 11. Edon Goq, 19. Andrés Lindberg, 20. Yamin Souayeh
Ersättare: 30. Elliot Vigeliusson (mv), 12. Cabdimudalib Farah, 13. Abdirahman Abdi, 14. Max Sandberg, 16. Vincent Lillskog