Elfsborg fick med sig en poäng efter en riktigt svängig match mot Jönköpings Södra IF. 

Det var dags för den andra matchen i U16-serien när Elfsborg åkte till Jordbrovallen och möte med Jönköpings Södra IF. Elfsborg hade en del att fundera på efter att laget förlorade med 2–6 mot Skultorp i den förra omgången. Visserligen vann gulsvart i DM mot Kinna IF i veckan, men med sex insläppta mål senast ville Elfsborg visa upp en bättre sida i serien.

Matchen var också jämn och tuff mellan två bra lag. Jönköping kom senast med en uddamålsförlust på bortaplan mot Häcken och hade bra självförtroende efter den insatsen, i en säsong som annars varit tuff. Andraplacerade Elfsborg var också revanschsugna så matchen blev en riktig holmgång. Första halvlek var spelmässigt jämn och lagen hade varsitt mål i paus. I den andra halvleken blev det dock något helt annat.
– Det blev en svängig match, riktig hawaii-match som också slutresultatet tyder på. Det är två bra offensiva lag men med lite sämre försvarsspel. Jönköping tar ledningen i andra halvlek, men sen gör vi det ganska bra när vi vänder till 2–4. Efter det fortsätter vi att vara för offensiva, de var snabba och offensiva och kunde göra två mål. Vi har chanser, de har chanser och det kunde blivit 8–8, säger tränare Joakim Alexandersson efter att matchen slutat 4–4.

Försvarsspelet blir prioriterat

Elfsborg fick därmed en poäng och studsade tillbaka efter förra förlusten, men laget ska nu fortsätta jobba på defensiven.
– Vi har varit stabila under våren och nu har vi gjort två matcher där vi släppt in tio mål. Det gäller att sätta försvarsspelet, att det inte är så många som göra individuella misstag samtidigt och hitta tillbaka till grunden. Vi får jobba framåt, det här är unga pojkar och många har tagit bra utvecklingssteg under året så det är bara att fortsätta, avslutar Joakim.

Jönköpings Södra IF – IF Elfsborg 4–4 (1–1)

Startelva: 1. Jacob Löngårdh (mv), 2. Yamin Souayeh, 3. Zakkar Alissa, 5. Amer Jusic (K), 6. Max Sandberg, 7. Mohamed Adam, 8. Cabdimudalib Farah, 10. Daniel Ramadan, 11. Edon Goq, 15. Andrés Lindberg, 17. Stefan Ceganjac
Ersättare: 30. Lucas Söderberg (mv), 12. Abdirahman Abdi, 13. Adrian Hugg, 14. Arian Sawsani