Det blev en jämn och tajt drabbning när IF Elfsborg gästade Kalmar FF på tisdagen. 

Dags för omgång tre i U21 Allsvenskan Södra Höst. IF Elfsborg åkte till Gasten i Kalmar för möte med Kalmar FF, ett hemmalag som hade exakt samma poängutdelning på de två första matcherna – det vill säga en vinst och en oavgjord match. Nu skulle de båda ställas mot varandra och efter en lång bussresa i benen så klev spelarna ut på Gastens IP.

I den första halvleken var det hemmalaget som kom in bäst i matchen, skapade några fler chanser och hade ett litet spelövertag, men det var Arian Kabashi som gjorde matchens första mål efter 25 minuter. Kalmar reste sig ganska snabbt och kvitterade på en straff åtta minuter senare, vilket också var halvtidsresultatet.

Efter ett snack i paus var det dags för den andra halvleken och nu kom Elfsborg ut mycket bättre. Kabashi visade storform och satte tredje målet på två matcher, när han sköt in 2–1 med 25 minuter kvar att spela. Laget fortsatte sedan skapa chanser och hade man varit lite mer effektiva hade man kanske punkterat matchen. Istället var det Kalmar som skulle komma tillbaka och kvittera med fem minuter kvar.

Elfsborg har därmed fyra poäng på tre matcher i en mycket jämn tabell. Nästa match är på hemmaplan mot IFK Norrköping den 20 augusti klockan 17.00.

Kalmar FF – IF Elfsborg 2–2 (1–1)

Mål: 0–1 Arian Kabashi 20′, 1–1 33′ straff, 1–2 Arian Kabashi 65′, 2–2 85′

Startelva: 31. Tim Rönning (mv), 2. Joel Wiktorsson, 5. Gustav Henriksson, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 12. Kevin Liimatainen, 13. Eduart Iljazi, 20. Oliver Zandén, 22. Joakim Engström, 25. Arian Kabashi, 28. Filip Schyberg (K), 29. Anton Thorsson
Ersättare: 30. Camil Altun (mv), 3. Makwan Sawsani, 6. Kevin Holmén, 8. Tim Stålheden, 9. Aleksandar Ceganjac, 11. Prince Isaac Kouame, 17. Gustav Broman