190608 Elfsborgs Edon Goq under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Häcken den 2 juni 2019 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

U16: Härlig storseger mot BK Häcken

Publicerad: 2019-08-20 10:34, Uppdaterad 2019-08-20 10:35

Det blev en riktigt succékväll i P16-serien när serieledande BK Häcken besegrades med stora siffror.

På måndagskvällen spelades det, parallellt med den allsvenska matchen, fotboll på Borås Arena 2 . En stor match i P16 Nationell serie där serieledande BK Häcken gästade Borås. Ett bortalag som senast vunnit med 9-1, tagit 1 segrar och fyra oavgjorda matcher men inga förluster – det skulle det bli ändring på under måndagen.

Elfsborg fick en drömstart när Andrés Lindberg satte 1-0 redan i inledningen av matchen. Häcken kvitterade dryga kvarten senare, men spelmässigt var det ganska jämnt mellan två bra lag. Matchen var oavgjord i paus men i andra halvlek ville Elfsborg annat. En rivstart i andra halvlek bäddade dock för en riktigt fin bedrift. Andrés Lindberg satte 2-1 några minuter in i andra halvlek och tio minuter senare fullbordade han även sitt hattrick. Häcken var märkbart skakade av utdelningen vilket hemmalaget kunde utnyttja. Daniel Ramadan gjorde 4-1 och när klockan tickat upp på 66 minuter satte Edon Goq 5-1.

Därmed en riktigt härlig seger och tre poäng inspelade till Boråslaget. Nästkommande match spelas även den på hemmaplan, då mot IK Zenith den 24 augusti.

IF Elfsborg – BK Häcken 5–1 (1–1)

Mål: 1-0 Andrés Lindberg, 1-1 16′, 2-1 Andrés Lindberg 49′, 3-1 Andrés Lindberg 58′, 4-1 Daniel Ramadan 63, 5-1 Edon Goq 66′

Startelva: 1. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 2. Arian Sawsani, 3. Stefan Ceganjac, 5. Amer Jusic, 6. Mohamed Adam, 7. Isaac Antonsson, 8. Edon Goq, 10. Daniel Ramadan, 11. Cabdimudalib Farah, 12. Max Sandberg, 13. Andrés Lindberg
Ersättare: 30. Elliot Vigeliusson (mv), 14. Abdirahman Abdi, 15. Said Ali, 16. Milton Gullberg, 17. Rasmus Nordin