Tredje sista matchen i grundserien stod på programmet när IK Zenith besegrades med 4–1. 

IF Elfsborgs säsong i P16 Nationell serie har i mångt och mycket varit en succé under hela året. Senast besegrades dessutom serieledande BK Häcken med hela 5–1 på hemmaplan. Nu väntade ytterligare en hemmamatch mot ett Göteborgs-lag, när IK Zenith gästade Borås Arena 2.

Gästerna har historiskt varit ett lite lurigt lag att möta, och visst skulle det bli jämnt mellan dessa två lag. Elfsborg ville komma ut starkt på sin hemmaplan, ville ta tag i matchen och även sätta sig i förarsätet genom att sätta första målet. Målet kom också efter 22 minuter när Abdirahman Abdi gjorde 1–0. Bortalaget gav inte upp utan försökte sätta en kvittering, vilket också lyckades med fem minuter kvar i första halvlek.

Några taktiska slipningar i paus bäddade för ytterligare en ”push” i andra halvlek. Elfsborg ville återta initiativet och ledningen, något som också blev verklighet när Edon Goq gjorde 2–1 efter 56 minuter. Hemmalaget fick arbetsro och än bättre kändes det när Goq gjorde 3–1 med kvarten kvar. Framåt slutet av halvleken lyfte gästerna än mer vilket också Elfsborg kunde utnyttja. Till slut skrevs slutresultatet till 4–1 efter att Amer Jusic gjort sista målet med bara minuter kvar.

Elfsborg har nu skaffat sig en riktigt bra position att nå slutspel. Topp tre i serien går till slutspel, därefter de fyra bästa fyrorna från alla P16-serier, det vill säga åtta stycken. Fyra lag slåss om platserna med två matcher kvar. Nästa match är redan den 28 augusti när Jönköpings Södra ska besöka Borås.

IF Elfsborg – IK Zenith 4–1 (1–1)

Mål: 1–0 Abdirahman Abdi 22′, 1–1 39′, 2–1 Edon Goq 56′, 3–1 Edon Goq 75′, 4–1 Amer Jusic 88′

Startelva: 1. Jacob Löngårdh (mv), 2. Yamin Souayeh, 3. Zakkar Alissa, 5. Amer Jusic (K), 6. Mohamed Adam, 7. Isaac Antonsson, 8. Dennis Kjellberg, 10. Daniel Ramadan, 11. Abdirahman Abdi, 12. Cabdimudalib Farah, 13. Arian Sawsani
Ersättare: 30. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 14. Edon Goq, 16. Said Ali, 17. Max Sandberg Castro