Elfsborgs grundsäsong i P16 är nu klar – där gulsvart hamnade på andraplats och direktplats till slutspelet.

Under året har Elfsborgs yngsta elitlag spelat. P16 Nationell Grupp 3. Här har segrarna avlöst varandra och redan inför den sista matchen var laget klart för nästa steg, slutspelsserien där en SM-semifinalplats ligger i potten. Topp tre i de åtta P16-serierna avancerade plus de fyra bästa fyrorna. Sista matchen var på bortaplan mot Karlstads BK som kämpat rejält i år och var nästjumbo inför matchen.

Trots att avancemanget var klart skulle Elfsborg visa professionalism med rätt inställning till uppgiften, vilket också killarna gjorde på ett föredömligt sätt. Bortalaget tog grepp om matchen, spelade metodiskt och till slut började också målen komma. Abdirahman Abdi inledde målskyttet drygt 25 minuter in, Andrés Lindberg ökade till 2–0 bara minuter senare och precis före paus kunde Amer Jusic göra 3–0. I andra halvlek fortsatte sedan Elfsborg spela bra och kunde även göra 4–0 genom Cabdimudalib Farah och 5–0 av Milton Gullberg.

Professionell inställning

Tränare Joakim Alexandersson var nöjd med vad killarna presterade, trots att laget redan var klart för avancemang.
– Vi gör det väldigt bra, vi låg rätt försvarsmässigt, har tålamod och bra omställningar som vi utnyttjar. Dessutom var vi starka på fasta situationer, man kan säga att vi malde ner Karlstad. Killarna har en riktigt bra inställning, de ser till att genomföra ett proffsigt jobb.

Laget hamnade på en andraplats i serien med 12 vinster, tre oavgjorda och endast tre förluster – något som bådar gott för framtiden. Nu väntar en sjulagsgrupp med sex enkelmöten där gruppvinnaren får en SM-semifinalplats.
– Vi har gjort en bra prestation och det är roligt att vi har vunnit så mycket. Något vi jobbat mycket med är det kollektiva försvaret, något som i dag fungerar riktigt bra och har så gjort de senaste matcherna. Vi har ett tryggt grundspel och det känns bra inför fortsättningen, sammanfattar Alexandersson.

 

Karlstads BK – IF Elfsborg 0–5 (0–3)

Mål: 0–1 Abdirahman Abdi 25′, 0–2 Andrés Lindberg 30′, 0–3 Amer Jusic 45′, 0–4 Cabdimudalib Farah 70′, 0–5 Milton Gullberg 80′

Startelva: 1. Alex Rahm (mv), 2. Arian Sawsani, 3. Zakkar Alissa, 5. Stefan Ceganjac, 6. Amer Jusic (K), 7. Isaac Antonsson, 8. Yamin Souayeh, 10. Said Ali, 11. Andrés Lindberg, 12. Edon Goq, 13. Abdirahman Abdi
Ersättare: 30. Elliot Vigeliusson (mv), 14. Max Sandberg Castro, 15. Cabdimudalib Farah, 16. Milton Gullberg